Sos "Tzatziki"

Un sos foarte aromat, fresh și gustos - de fapt principala caracteristică este că se face f. repede și din ingrediente la îndemână (în varianta adaptată). Vi-l recomand la cartofi, carne, legume, etc - se "pupă" mai cu toate mâncărurile și este ceva între salată și sos - deci se poate servi și așa.

Ingrediente
Iaurt
250 g
în varianta originală se pune iaurt grecesc, foarte gras - eu fac cu orice iaurt, inclusiv cu cel dietetic
Castraveți
1 buc
   
Mărar verde
1 buc
1 legătură mai mică
Usturoi
3 buc
3 căței
Mentă verde
2 buc
2 fire - sinceră să fiu am făcut și fără mentă iarna, a fost f. bun
Sare
0.5 lingurite
după gust
Ulei de măsline
1 lingurita
opțional
Pași de urmat
Pas 1

Castravetele se taie foarte mărunt.

Sos "Tzatziki" - Pas 1
Pas 2

Într-un bol puneți castraveții, adăugați mărarul tocat mărunt.

Sos "Tzatziki" - Pas 2
Pas 3

Menta se toacă foarte mărunt și se adaugă la restul ingredientelor.

Sos "Tzatziki" - Pas 3
Pas 4

Usturoiul se pisează și se adaugă și el în bol.

Sos "Tzatziki" - Pas 4
Pas 5

Adăugați uleiul de măsline, iaurtul, sarea și amestecați bine toate ingredientele.

Este absolut delicios, îl recomand și celor ce țin regim mai dietetic - acest sos va da gust demențial la orice mâncare mai slabă.

Poftă Bună!

Sos "Tzatziki" - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 ml (cantitate aproximativă)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min