Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
eu am pus pulpe de pui fără os și piele - puteți să faceți și combinații de pulpe cu piept de pui
●
Dovlecei
2 buc
alegeți 2 dovlecei mai subțiri
●
Verdeață (mărar, pătrunjel)
1 legatura
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea de pui se spală, la fel dovleceii, ceapa și usturoiul.
Pas 2
Tăiați bucătele mici carnea și ceapa, pentru a le trece mai ușor și repede prin mașina de tocat carne.
Pas 3
Tocați carnea, ceapa și usturoiul - puneți într-un bol amestecul, adăugați pătrunjel/mărar - uscat sau verde - sare, piper și amestecați bine.
Pas 4
Dovleceii tăiați rondele cam de 1 cm grosime.
Pas 5
Pentru montare și prezentare se folosesc bețe de frigărui.
Carnea se modelează în chifteluțe de mărime medie.
Pas 6
Pe fiecare băț de frigăruie se pune 1 felie de dovlecel și o chifteluță - asta un prim nivel - vedeți poza.
Pas 7
Continuați cu o altă felie de dovlecel și o altă chiftea.
Pas 8
Și așa faceți câte niveluri vreți - la mine au încăput cam 5 chiftele și 6 felii de dovlecei pe un băț de frigăruie.
Toate chiftelele pregătite și asamblate le puneți pe o tavă teflonată, unsă cu puțin ulei și dați la cuptor preîncălzit la 200 de grade, aproximativ.
Pas 9
După 10-15 minute vor începe să se rumenească, atunci le întoarceți pe cealaltă parte - repetați operațiunea de câteva ori să se facă frumos pe toate părțile.
Pas 10
Le serviți calde cu orice garnitură, salată de legume preferată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1300 g
(4-5 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)