Chifteluțe de pui cu dovlecei, la cuptor

Chifteluțe de pui cu dovlecei, la cuptor

Nu este o mâncare complicată, dar foarte gustoasă, arată bine, se prepară simplu și plus la toate este și destul de dietetică. Mi-a plăcut mult ideea când am văzut-o pe un forum, să vă arăt și vouă - dacă sunteți în pană de idei sigur veți aprecia și gustul și prezentarea în formă de frigărui.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
eu am pus pulpe de pui fără os și piele - puteți să faceți și combinații de pulpe cu piept de pui
Dovlecei
2 buc
alegeți 2 dovlecei mai subțiri
Ceapă albă
1 buc
   
Verdeață (mărar, pătrunjel)
1 legatura
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Usturoi
5 buc
5 căței

Pași de urmat

Pas 1

Carnea de pui se spală, la fel dovleceii, ceapa și usturoiul.

Chifteluțe de pui cu dovlecei, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Tăiați bucătele mici carnea și ceapa, pentru a le trece mai ușor și repede prin mașina de tocat carne.

Chifteluțe de pui cu dovlecei, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Tocați carnea, ceapa și usturoiul - puneți într-un bol amestecul, adăugați pătrunjel/mărar - uscat sau verde - sare, piper și amestecați bine.

Chifteluțe de pui cu dovlecei, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Dovleceii tăiați rondele cam de 1 cm grosime.

Chifteluțe de pui cu dovlecei, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Pentru montare și prezentare se folosesc bețe de frigărui.

Carnea se modelează în chifteluțe de mărime medie.

Chifteluțe de pui cu dovlecei, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Pe fiecare băț de frigăruie se pune 1 felie de dovlecel și o chifteluță - asta un prim nivel - vedeți poza.

Chifteluțe de pui cu dovlecei, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Continuați cu o altă felie de dovlecel și o altă chiftea.

Chifteluțe de pui cu dovlecei, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Și așa faceți câte niveluri vreți - la mine au încăput cam 5 chiftele și 6 felii de dovlecei pe un băț de frigăruie.

Toate chiftelele pregătite și asamblate le puneți pe o tavă teflonată, unsă cu puțin ulei și dați la cuptor preîncălzit la 200 de grade, aproximativ.

Chifteluțe de pui cu dovlecei, la cuptor - Pas 8
Pas 9

După 10-15 minute vor începe să se rumenească, atunci le întoarceți pe cealaltă parte - repetați operațiunea de câteva ori să se facă frumos pe toate părțile.

Chifteluțe de pui cu dovlecei, la cuptor - Pas 9
Pas 10

Le serviți calde cu orice garnitură, salată de legume preferată.

Poftă Bună!

Chifteluțe de pui cu dovlecei, la cuptor - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1300 g (4-5 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

Ianet Aurelia
Ianet Aurelia 10 Jul 2019, 11:54

Chiar daca reteta e din 2011 e actuala si astazi( pentru mine in deosebi😀😀)

Poza mea pentru rețetă:
rus
lena rus (rus) 21 Dec 2011, 12:10

cu cea mai mare placere

lena
Elena (lena) 20 Dec 2011, 15:49

Multumim mult de reteta! Suna interesant, poate daca faceti de Craciun ne aratati si o poza

rus
lena rus (rus) 20 Dec 2011, 11:49

Buna .O sa va dau si eu o retete pe care familia mea o adora de sarbatori.

Aperitiv rulada.

1/2 lapte,100gr unt(margaina),130gr faina alba,5oua.

  1. laptele cu untul se pun la fiert cu putina sare,apoi se pune faina si se amesteca pina se desprinde de pe vas,apoi se pune la racit .cind e rece se adauga cele 5 oua intregi si se amesteca cu mixerul pina devine o pasta omogena.se unge o tava mare si se pune la copt la temperatura mare (200)gr.Intr=un vas se pune carne de pui(porc)tocata si prajita cu un pic de ceapa si bine condimentata se toaca castraveti murati in cubulete mici si se adauga un pateu pui(porc).Toate acestea bine omogenizate se pun pe foaia coapta si racita se ruleaza ,deasupra se unge cu unt si se rade un galbenus de ou ras.Aceeiasi foaie se poate umple si cu brinza dulce cu smintina.pofta buna,eu le fac pe amindoua de ani de zile si au mare trecere.
Nota mea pentru rețetă:
Lilicica
Lilia (Lilicica) 23 Jun 2011, 19:25

Mi se pare o idee foarte buna. Si eu le fac la cuptor de multa vreme ca sa scap de stat la tigaie. Dar prezentarea asta e deosebita, tr sa o retin.

Nota mea pentru rețetă:
cristinatala
cristinatala 23 Jun 2011, 18:24

super cred ca am sa fac si eu reteta sambata

Claudia Radu
Claudita (Claudia Radu) 23 Jun 2011, 13:57

Super bine arata

Cred ca le voi incerca chiar azi am exact 3 dovlecei acasa, o sa cumpar carne de pui gata tocata si la treaba!

Mmmm ce bune trebuie sa fie! O sa fac o salata de varza cu marar, este foarte racoritoare!

Multumesc pt. reteta.

Ionela A
Ionela A 23 Jun 2011, 13:27

Este super reteta aceasta.... cred ca merge bine si la gratar sus pe aragaz .... Abia astept sa o pun in practica, sa-mi vad copii cum savureaza !!!

Elena.M
Elena (Elena.M) 23 Jun 2011, 10:00

Arata f.bine.intr-adevar este o mancare dietetica pt ca numai facem acele chiftelute clasice prajite in baie de ulei,lucru total nesanatos.Acum cu reteta asta pot sa fac oricand chiftelute.Eu as mai improviza si as pune si rosii,cand am sa fac am sa revin si va spun.

Ellena
Elena (Ellena) 23 Jun 2011, 08:48

ce bine arata si este o reteta usoara si care e buna pregatita pentru cina! O mancarica lejera!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile