Dulceață de cireșe albe
De fapt așa fac și dulceața de cireșe simplă, dar cu cireșele albe iese o culoare și gust mai fin - vă recomand metoda dacă vreți dulceață aromată, pentru că din păcate fierberea excesivă clasică transformă gustul și face ca toate dulcețurile să aibă un gust comun, de zahăr fiert colorat.
Metoda am descoperit-o când câteva zile la rând eram prea ocupată să fierb dulceața și s-o conservez - o lăsam să fiarbă puțin să nu fermenteze și iar o lăsam până a 2-a zi, și tot așa vreo 3 zile. La final când am gustat-o am zis "Oau!" - să vrei nu-ți iese așa bună :) - așa că de vreo 2 ani numai așa fac dulcețurile, de cireșe, vișine, căpșuni, zmeură, etc. Urmați pașii, fiți atenți la detaliile din pași și vă asigur că veți avea o dulceață deosebită, o plăcere - care merge și simplă cu ceai, cu clătite, pe pâine, etc.
Apropo de cireșe - dacă vedeți în piață cireșe roz sau albe, le cumpărați repede :) dacă vreți o dulceață mai deosebită. Dar la fel merge metoda și cu cireșele simple.
Ingrediente
●
Cireșe fără sâmburi
1 kg
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cireșele se spală și se curăță de sâmburi. După asta le cântăriți și la cantitatea de cireșe cântărită pregătiți cantitate egală de zahăr.
Nu recomand să faceți mai mult de 2kg de dulceață o dată, nu mai este același gust.
Pas 2
Lămâia o tăiați în jumătate, prima o stoarceți bine de suc și turnați peste cireșele pregătite.
Pas 3
Cealaltă jumătate de lămâie o tăiați bucățele mici și subțiri, cu tot cu coajă și o adăugați peste cireșe.
Pas 4
Într-o cratiță sau ceaun puneți 200ml de apă, când începe să fiarbă adăugați 1 kg de zahăr (asta pentru 1 kg de cireșe, dacă aveți mai puține sau mai multe cireșe schimbați proporțiile respectiv)
Pas 5
Veți observa la început că zahărul se topește mai greu dar pe parcurs ce începe să fiarbă va deveni un sirop destul de legat. Îl lăsați să fiarbă 10 minute la foc mediu spre mic.
Pas 6
Peste 10 minute adăugați în sirop cireșele pregătite, amestecați și așteptați să înceapă să fiarbă.
Pas 7
Le lăsați să fiarbă 5 minute, apoi stingeți focul și urmează acum pașii cei mai importanți:
- obligatoriu lăsați oala cu dulceață descoperită, sau acoperită doar cu o sită sau tifon - care o va lăsa să "respire"
- o lăsați să stea în oală aproximativ 24 de ore până la următoarea fierbere
Pas 8
Peste 24 de ore de stat, fierbeți din nou dulceața timp de 10 minute, stingeți focul și mai lăsați 24 de ore în aceleași condiții.
Pas 9
Cam așa arată dulceața înainte de a 3-a fierbere, deci:
- la a 3-a rundă, fierbeți dulceața încă 10 minute și o puneți așa fierbinte în borcane uscate și curate
Recapitulez - dulceața se fierbe în 3 runde a câte 24 de ore pauză între ele, adică 2 zile.
Pas 10
Deși pare mai complicat, să știți că nu este - eu chiar îi spun metoda "comodă" de a face dulceață - ai fiert puțin și ai lăsat-o..:)
Dar vă garantez că veți avea o dulceață deosebită - aromată, legată, frumoasă și delicioasă - nici un chimicat nu va face așa o consistență și culoare.
La dulceața de cireșe simple, v-aș recomanda să folosiți numai sucul de lămâie - restul lămâii bucățele puneți numai dacă vă place gustul în dulceață.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 borcane de 320g)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)