Ceai Raw

O băutură de excepție, am gustat-o la o demonstrație culinară raw și mi-a rămas în suflet - am făcut-o și pentru voi, taman bună în acest început de sezon cald. Bate la proprietățile organoleptice (cum am început să vorbesc după o serie de cursuri de tehnologie culinară... :) toate Ice-"tea" E-urile din comerț, și dacă v-ați plictisit de limonada de casă, îi dați o tentă deosebită cu această băutură de ceai aromată.

Ideea este că infuzia nu se creează prin opărirea plantelor, dar prin macerarea lor în apă la temperatura camerei timp de 6-8 ore - gustul este identic cu o infuzie de ceai, dar cică plantele așa își păstrează mai bine calitățile sănătoase. Ca plante puteți folosi orice vă place - aici am avut tei și salcâm, am gustat cu rozmarin și busuioc - toate delicioase..... O carafă de așa licoare în frigider va scăpa de multe din problemele de sezon cu setea și sănătatea, recomand cu încredere!

Ingrediente
Apă
1 l
   
Plante uscate
3 linguri
puteți pune orice vă place - acum ar merge și soc proaspăt
Lămâie
1 buc
sucul de la ea
Miere
3 linguri
puteți îndulci cu orice vă place - după gust bineînțeles
Mentă verde
1 buc
1 fir de mentă sau 3-4 frunze
Pași de urmat
Pas 1

Mai întâi sunteți harnici și de cu seară sau dimineața (depinde când vreți s-o savurați) pregătiți infuzia de ceai: într-un litru de apă caldă, la temperatura camerei se pun 2-3 linguri de plante și se lasă 6-8 ore să se macereze.

Ceai Raw - Pas 1
Pas 2

Apoi strecurați infuzia printr-o sită densă sau o pungă de lapte raw.

Ceai Raw - Pas 2
Pas 3

Așa avem infuzia pe care o putem bea simplă sau mergem mai departe și o dregem puțin.

Ceai Raw - Pas 3
Pas 4

Punem infuzia într-un blender, turnăm sucul stors de la lămâie.

Ceai Raw - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugăm mierea.

Ceai Raw - Pas 5
Pas 6

Aruncăm acolo și câteva frunze de mentă.

Ceai Raw - Pas 6
Pas 7

Și facem "Bjaaam" la blender, viteză maximă - 2-3 minute. Veți observa că se face spumă ca la un cocktail sofisticat și îl veți putea servi foarte frumos.

Ceai Raw - Pas 7
Pas 8

După ce s-a blenduit toată treaba asta, o lăsați 3-5 minute să se separe spuma de ceai. Eventual gustați și mai potriviți de acrime sau dulce.

Ceai Raw - Pas 8
Pas 9

Și... frumos turnat în pahare și servit cu mare plăcere - o să rămâneți neașteptat impresionați de gustul ceaiului, așa am fost eu și nu mă liniștesc până nu fac periodic din el și îl am în frigider rece permanent.

Poftă Bună!

Ceai Raw - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 l ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 360 min
Sursă: Casa Rawz