Ingrediente
●
Zahăr
160 g
50g pt biluțe, 60g pt blat și 50g pt glazură
●
Ouă
6 buc
4 ouă pt blat și 2 gălbenușuri pt biluțe
●
Amidon alimentar
5 linguri
3 linguri pt biluțe și 2 linguri pt blat
●
Ciocolată neagră/amăruie
150 g
50g pt blat și 100g pt glazură
●
Făină albă calitate superioară
2 linguri
●
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță de sare pt blat
●
Praf de copt
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se amestecă 250g de brânză+50g cocos + 50g zahăr + 2 gălbenușuri + 3 linguri fără vârf de amidon.
Pas 2
Formați biluțe din această compoziție și le aranjați într-o tavă asternută cu hârtie de copt și aceasta unsă cu puțin unt. Tava trebuie să fie de 26-28 cm diametru.
Pas 3
Apoi amestecați ingredientele uscate pt blat - 2 linguri făină +2 linguri amidon + 3 linguri cacao + un praf de sare + un vârf de cuțit de praf de copt
Pas 4
Apoi mixați 4 ouă cu 60g de zahăr.
Pas 5
Apoi adăugați 50g de ciocolată topită pe aburi sau la microunde, la fel și esența de vanilie - mixați bine.
Pas 6
Acum combinați compoziția de mai sus cu ingredientele uscate amestecate mai înainte. Acesta va fi blatul prăjiturii.
Pas 7
Turnați această compoziție peste biluțele de brânză, dacă nu reușiți să le acoperiți perfect luați o linguriță și turnați câte puțin aluat pe fiecare bilă de brânză. Să fie acoperite toate cu aluat. Dați tava la cuptor, la 180 grade pentru 30-35 de minute.
Pas 8
Cam așa arată blatul gata copt al prăjiturii - îl lăsați puțin deoparte și pregătiți glazura.
Pas 9
Într-un castron/ibric se pun laptele, 50g de zahăr și 25 de unt. Amestecați și când începe să fiarbă lăsați câteva minute să fiarbă încet.
Pas 10
Adăugați ciocolata ruptă bucățele, amestecați bine cu telul ca să se dizolve complet ciocolata și compoziția devine cremoasă și uniformă.
Pas 11
Turnați glazura fierbinte peste prăjitura caldă, lăsați să se răcească complet prăjitura și apoi tăiați.
Pas 12
Și aici o secțiune, arată bestial și de senzație pe orice masă festivă și gustul este la fel - v-o recomand cu încredere.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (16 voturi)