Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
●
Piper negru
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Atenție! Dacă doriți să faceți o cantitate mai mică de salată micșorați proporțional ingredientele.
Tăiați sau radeți varza, după preferință. Eu prefer s-o tai subțire și fidea.
Pas 2
La fel spălați, curățați și tăiați ardeiul gras.
Pas 3
Morcovul îl curățați, spălați și radeți.
Pas 4
Varza o puneți într-un lighean mai mare, adăugați sarea și atent o frecați bine cu mâinile.
Pas 5
Procesul durează 5-10 min, după care varza scade bine în volum.
Pas 6
Peste varză puneți ardeii și morcovul, adăugați uleiul, oțetul, piperul și zahărul.
Se amestecă bine cu mâinile. Gustați și dacă preferați mai sărat sau mai acru adăugați respectiv din ingredientele menționate.
Pas 7
Puneți salata în borcane, o îndesați bine și să fiți atenți să o acopere sucul propriu(nu vă speriați dacă rămâne mult suc), acoperiți cu un capac și puneți la frigider sau un loc rece.
Varza trebuie să se marineze 2-3 zile.
Pas 8
Varza se servește ca și garnitură la orice doriți, se păstrează la rece, în borcane 2-3 luni.
Poftă Bună!
Cantitate:
10 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)