Prăjitură cu cocos, de post Rețetă VIDEO

Prăjitură cu cocos, de post

Cine a spus că trebuie să vă chinuiți în post numai cu dulciuri banale și deloc gustoase.......Respectiva rețetă este dovada că se poate, veți fi foarte plăcut surprinși de simplitatea preparării și de rezultatul final.

Mi-a ieșit o prăjitură foarte moale, pufoasă, aromată, fragedă.... și pot continua cu laude pentru că a fost neașteptat de bună. Și faptul că este doar o amestecare banală de câteva ingrediente, fără mixer și instrucțiuni de te doare capul.

V-o recomand cu încredere nu numai în post, puteți s-o faceți și cu lapte simplu, nu de soia.

În Rețeta VIDEO am dublat ingredientele și am folosit o tavă de cuptor normală, de aragaz. Mai jos am lăsat la fel și folosiți tava rotundă de 26-28 cm în diametru.

Ingrediente

Nucă de cocos
1 pahar
Am măsurat totul cu paharul de 250 ml, la restul ingredientelor folosiți același pahar.
Zahăr
1 pahar
   
Făină albă calitate superioară
1 pahar
   
Lapte de soia
1 pahar
sau lapte de orez
Praf de copt
1 buc
1 plic
Cacao pudră
1 lingura
   
Esență de vanilie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol mai mare amestecați ingredientele uscate - făina, nuca de cocos, zahărul și praful de copt.

Prăjitură cu cocos, de post - Pas 1
Pas 2

Adăugați la această compoziție laptele de soia și esența de vanilie, amestecați bine - și gata aluatul!

Prăjitură cu cocos, de post - Pas 2
Pas 3

Turnați 2/3 din acest aluat într-o tavă așternută cu hârtie de copt (sau unsă cu ulei și tapetată cu făină) - tava mea a fost de 28 cm diametru.

În restul de aluat adăugați cacao și amestecați bine să se uniformizeze.

Prăjitură cu cocos, de post - Pas 3
Pas 4

Turnați compoziția cu cacao în tavă - distribuiți cu o lingură pe toată suprafața apoi cu o scobitoare sau cuțit întindeți atent - să faceți un fel de zebră mai impresionistă :)

Prăjitură cu cocos, de post - Pas 4
Pas 5

Puneți tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 200 de grade. O scoateți când trece testul scobitorii și este puțin rumenă - aveți grijă cu rumenitul, dacă o lăsați prea mult va fi mai uscată, deci trebuie să fie ușor rumenă.

Prăjitură cu cocos, de post - Pas 5
Pas 6

O lăsați să se răcească complet, apoi o portionați și serviți cu mare plăcere.... și asta nu-i o formă de a încheia rețeta - este chiar o plăcere - a plăcut la toți musafirii mei care au gustat-o, mai ales la copii.

Poftă Bună!

Prăjitură cu cocos, de post - Pas 6
Pas 7

Și aici o poză bonus :)

Deci vedeți că se prepară atât de simplu că și un copil o poate face.

(Este aceeași prăjitură doar că am făcut-o altă dată, în alt bol și m-a ajutat Sofia)

Prăjitură cu cocos, de post - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (10-12 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (17 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 62

MadalinaAda597
Madalina Ada (MadalinaAda597) 21 Dec 2019, 12:19

o prajitura delicioasa si rapid de preparat! mie personal imi place mai mult rece, dupa ce am lasat-o cateva ore la frigider.

Nota mea pentru rețetă:
Uca86
Uca86 12 Feb 2019, 12:15

Salut!

Foarte buna si rapida! Si pufoasa. Si usor umeda. Un pic cam dulce pentru gustul meu. Data viitoare voi pune mai putin zahar. A iesit putin lipicioasa. Poate de la laptele de orez (nu am voie soia si l-am inlocuit) ? Ca de copt, s-a copt bine! Zi faina!

eduardu
Eduardu (eduardu) 16 Mar 2018, 13:44

Chiar ca a iesit neasteptat de pufoasa pentru ingredientele folosite! Am pus un pahar de apa in loc de lapte de orice fel! Buna buna!

Poza mea pentru rețetă:
Jana
Jana 18 Feb 2017, 10:51

Multumesc pentru reteta foarte simpla si gustoasa. Am facut cu lapte simplu, cantitate dubla.

Am si 2 intrebari si ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai raspunde:

1.de ce folosim 2 plicuri praf de copt, daca un singur plic e suficient pt 500gr.faina (iar in reteta dubla sunt doar 250 gr.de faina)

2.am respectat intocmai cantitatea de ingrediente, inclusiv zahar - 400gr. Desi a crescut frumos, este si foarte lipicioasa. In plus este si foarte dulce. De aici si intrebarea - cant.de zahar indicata este corecta?

Multumesc inca o data.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Jana 18 Feb 2017, 14:31

Eu am preluat si am prezentat reteta exact cum am vazut-o. Observatiile dvs au sens dar nu am testat exact sa vad cum iese cu mai putin praf de copt si zahar. Incercati, nu cred ca se strica :)

CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 20 Apr 2016, 15:14

Foto

Poza mea pentru rețetă:
olicica bombonica
olicica bombonica 21 Mar 2016, 22:05

Bună Lena sa stii ca cred ca cu această prăjitură poti cuceri pe oricine,complimente si mersi de recete delicioase să ai mereu baftă bravo,bravo,bravo

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 Dec 2012, 12:44

Este o prajiturica ft gustoasa, am facut-o de dimineatsa azi, nici micul dejun inca nu-l luasem, am facut-o intr-un moment si am pus-o la cuptor. Este super simpla de facut si un gust deosebit, mai ales pentru iubitorii de cocos ( ca si mine) 

Poza mea pentru rețetă:
gabriela29sv
gabriela29sv 21 Mar 2012, 10:55

Minunata prajitura...eu am facut-o deja de mai multe ori si cu lapte de soia, lapte de orez, apa minerala...iese delicioasa cu toate.multumesc mult Lena.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
crismi
crismi 17 Feb 2012, 14:51

Am facut-o si mi-a placut, drept ca am pus lapte de vaca, nefiind post. Am insa o intrebare, trebuie sa creasca sau nu prea,  prajitura mea nu a crescut aproape de loc. 

Am copt-o in tava de chec, am taiat-o in jumatate pe lungime, iar apoi am umplut-o cu crema de ciocolata, iar deasupra i-am pus glazura.

Poza mea pentru rețetă:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 30 Aug 2011, 23:20

Am facut-o asta vara pt prietenul meu si i-a placut foartee mult. Imediat a sunat-o pe mama lui sa ma laude ;;). Am pus lapte de vaca si a iesit parca asa.. caramelizata. Iam iam :X

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile