Prăjitură cu cocos, de post Rețetă VIDEO
Cine a spus că trebuie să vă chinuiți în post numai cu dulciuri banale și deloc gustoase.......Respectiva rețetă este dovada că se poate, veți fi foarte plăcut surprinși de simplitatea preparării și de rezultatul final.
Mi-a ieșit o prăjitură foarte moale, pufoasă, aromată, fragedă.... și pot continua cu laude pentru că a fost neașteptat de bună. Și faptul că este doar o amestecare banală de câteva ingrediente, fără mixer și instrucțiuni de te doare capul.
V-o recomand cu încredere nu numai în post, puteți s-o faceți și cu lapte simplu, nu de soia.
În Rețeta VIDEO am dublat ingredientele și am folosit o tavă de cuptor normală, de aragaz. Mai jos am lăsat la fel și folosiți tava rotundă de 26-28 cm în diametru.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Nucă de cocos
1 pahar
Am măsurat totul cu paharul de 250 ml, la restul ingredientelor folosiți același pahar.
●
Făină albă calitate superioară
1 pahar
●
Lapte de soia
1 pahar
sau lapte de orez
●
Praf de copt
1 buc
1 plic
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mai mare amestecați ingredientele uscate - făina, nuca de cocos, zahărul și praful de copt.
Pas 2
Adăugați la această compoziție laptele de soia și esența de vanilie, amestecați bine - și gata aluatul!
Pas 3
Turnați 2/3 din acest aluat într-o tavă așternută cu hârtie de copt (sau unsă cu ulei și tapetată cu făină) - tava mea a fost de 28 cm diametru.
În restul de aluat adăugați cacao și amestecați bine să se uniformizeze.
Pas 4
Turnați compoziția cu cacao în tavă - distribuiți cu o lingură pe toată suprafața apoi cu o scobitoare sau cuțit întindeți atent - să faceți un fel de zebră mai impresionistă :)
Pas 5
Puneți tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 200 de grade. O scoateți când trece testul scobitorii și este puțin rumenă - aveți grijă cu rumenitul, dacă o lăsați prea mult va fi mai uscată, deci trebuie să fie ușor rumenă.
Pas 6
O lăsați să se răcească complet, apoi o portionați și serviți cu mare plăcere.... și asta nu-i o formă de a încheia rețeta - este chiar o plăcere - a plăcut la toți musafirii mei care au gustat-o, mai ales la copii.
Poftă Bună!
Pas 7
Și aici o poză bonus :)
Deci vedeți că se prepară atât de simplu că și un copil o poate face.
(Este aceeași prăjitură doar că am făcut-o altă dată, în alt bol și m-a ajutat Sofia)
Cantitate:
10 buc
(10-12 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (17 voturi)