Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Piept de pui
1 kg
2 piepți de pui
●
Ceapă albă
3 buc
cepe mari
●
Smântână
300 g
200g pentru aluat și 3 linguri pentru umplutură
●
Unt
200 g
de preferat să fie moale, la temperatura camerei
●
Făină albă calitate superioară
2.5 pahare
sau 300g
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Untul se scoate din frigider, se taie cuburi și se lasă să se înmoaie, 10-15 min - asta în caz că nu l-ați scos din timp și nu este moale, la temperatura camerei.
Pas 2
Peste unt se pune făina, bicarbonatul de sodiu și 1 linguriță de sare.
Pas 3
Cu mâinile se face fărâmituri compoziția de făină și unt, apoi se adaugă 200g smântână și se frământă.
Pas 4
Aluatul se pune la frigider până se pregătește umplutura.
Pas 5
Ceapa se taie fideluță de grosime medie.
Pas 6
Se călește ceapa în ulei, să se înmoaie bine, dar să nu facă crustă maronie.
Pas 7
După prăjire se scoate ceapa din ulei într-o farfurie. În uleiul rămas în tigaie se va căli pieptul de pui.
Pas 8
Pieptul se taie cubulețe sau felii subțiri.
Pas 9
Cantitatea de carne se împarte în 2 și se călește pe rând, să se albească bine și să fiarbă puțin. Nu lăsați să se prăjească tare.
Pas 10
Pieptul călit se scoate din ulei, se amestecă cu ceapă, 3 linguri de smântână, 1 linguriță de sare și piperul.
Atenție! Și ceapa și toată carnea se călesc în același ulei.
Pas 11
Pieptul amestecat cu ceapă, smântână, sare și piper va fi umplutura plăcintei.
Pas 12
Aluatul se împarte în 2 bucăți egale.
Pas 13
Prima parte din aluat se întinde și se pune într-o tavă de cuptor, să se ridice ușor și pe margini.
Pas 14
Se toarnă umplutura peste prima foaie, se uniformizează.
Pas 15
Din a 2-a parte de aluat se întinde a 2-a foaie, o puneți peste umplutură și ungeți cu gălbenuș de ou sau ou întreg bătut.
Puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de min -1 oră, până se rumenește bine.
Pas 16
Plăcinta se scoate din cuptor, se lasă să se răcească bine, apoi se porționează.
Este foarte bună și caldă și rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (34 voturi)