Tort "Albă ca Zăpada" rapid (la microunde)
Tortul este foarte gustos, pufos, cu aromă de lapte, vanilie și nucă de cocos - vă dați seama de textura lui și după poza de prezentare. Blatul se prepară la microunde, la fel și crema după Rețeta de cremă cu lapte și unt rapidă de pe site. Mi-a luat cam o oră să fac totul - blaturile, crema și să-l asamblez.
Precizare - dacă aveți tavă de 26-28 cm în diametru (de silicon, sticlă sau ceramică), veți face 2 blaturi. Dacă tava este de 20-22 cm este suficient un blat pe care să-l tăiați în 2, doar că tortul va fi mai mic. Eu am făcut în tavă rotundă de silicon de la Tupperware, de 28 cm diametru.
Ingredientele le voi da pentru un singur blat - dacă faceți 2, dublați cantitățile.
Ingrediente
●
Unt
100 g
untul să fie moale la temperatura camerei
●
Făină albă calitate superioară
75 g
●
Nucă de cocos
25 g
dacă nu aveți nucă de cocos, autoarea rețetei recomandă s-o înlocuiți cu aceeași cantitate de făină albă
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amestecați untul moale (eu l-am pus puțin la microunde și s-a cam topit mai tare, dar a mers și așa) cu zahărul pudră.
Pas 2
Apoi adăugați ouăle și amestecați bine cu un tel sau cu mixerul.
Pas 3
Urmează făina, nuca de cocos, praful de copt și sarea - amestecați bine și la urmă adăugați laptele, omogenizați toată compoziția.
Pas 4
Aluatul îl turnați într-o tavă unsă cu unt (deși a mea este de silicon, am zis s-o ung oricum).
Pas 5
Puneți tava la microunde și o acoperiți cu capacul de plastic pentru microunde. Porniți microundele cam la 600-800W pentru 6 min.
Pas 6
După acest timp scoateți blatul din cuptorul cu microunde și îl lăsați 5-10 minute în tavă.
Pas 7
După acest timp puteți să scoateți blatul pe o farfurie sau grătar și să faceți în tavă al 2-lea blat cu aceleași ingrediente. Aici vedeți în poză 2 blaturi, le-am lăsat să se răcorească până am făcut crema.
Pas 8
Preparați crema conform Rețetei de cremă de lapte și unt rapidă. O lăsați puțin să se răcorească, dar nu mult, trebuie să fie caldă - va înmuia mai bine tortul.
Ochiometric împărțiți crema în 2 cantități egale și cu una din ele ungeți primul blat de tort.
Pas 9
Apoi puneți și al 2-lea blat, îl ungeți cu cealaltă cantitate de cremă - lăsați cam 2-3 linguri de cremă pentru bordurile tortului.
Pas 10
Nivelati crema de deasupra, ungeti putin si bordurile tortului, infrumusetati cu nuca de cocos.
Lasati tortul minim o ora sa se inmoaie si sa se patrunda - daca sunteti foarte nerabdatori il puteti servi si peste 20-30 de minute.
Noua ne-a placut mult si a 2-a zi, a fost mai patruns si mai fraged, deci vedeti cum faceti.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 buc
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)