Ingrediente
●
Zahăr
180 g
Plus zahăr pentru cremă - eu am pus 1 pahar, să fie un dulce mediu - voi puneți după gust
●
Făină albă calitate superioară
100 g
pt pandișpan
●
Amidon alimentar
2 linguri
pt pandișpan
●
Portocale
1 kg
alegeți portocale de mărime medie, dulci și fără sâmburi de preferat
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Preparați pandișpanul după Rețeta de pandișpan. Îl lăsați minim 8 ore ca să se pătrundă și să-l tăiați mai repede.
Sau preparați pandișpanul după rețeta dvs sau îl cumpărați.
Pas 2
Pentru a monta tortul folosiți de preferat o tavă adâncă cu pereții detașabili. Așterneți atent tava cu folie alimentară de plastic, acoperiți bine și pereții și fundul.
Pas 3
Tăiați pandișpanul în 2 jumătăți - ar trebui să iasă 2 foi cam de 1 cm grosime.
Tăiați un pic din margini, cam 1 cm împrejur, pentru a încadra bine pandișpanul pe lângă feliile de portocale și cremă - măsurați tava pe pandișpan - tăiați așa ca diametrul pandișpanului să fie cam cu 1 -1.5 cm mai mic decât cel al tăvii.
Pas 4
Curățați portocalele, le tăiați rondele cam de 1 cm grosime. Le alegeți pe cele mai frumoase și le aranjați frumos peste folia de plastic în tavă.
Pas 5
Gelatina o topiți în 100ml de apă caldă spre fierbinte - aveți grijă să nu o fierbeți, își pierde din calități la fierbere.
Pas 6
Zahărul se amestecă cu smântâna și esența de vanilie - bateți puțin cu mixerul ca să topiți complet zahărul.
Pas 7
Apoi adăugați gelatina dizolvată, amestecați bine să uniformizați crema.
Pas 8
Turnați 1/3 din cremă peste portocalele din tavă - atent cu o lingură mai împingeți din cremă pe lângă marginile portocalelor să acopere bine toată suprafața și toate găurile.
Pas 9
Puneți peste cremă prima foaie de pandișpan - opțional o puteți însiropa cu puțin suc de portocale sau ceai cu lămâie.
Pas 10
Turnați mai mult de jumătate din crema rămasă peste pandișpan. La fel opțional puteți să mai adăugați aici niște portocale tăiate cubulețe.
Pas 11
Peste cremă puneți cealaltă foaie de pandișpan - la fel o puteți însiropa cu suc sau ceai de lămâie.
Pas 12
Turnați restul de cremă peste foaia de pandișpan, acoperiți totul cu folie și puneți tava la frigider pentru 4-5 ore, să se întărească bine crema. Mai bine peste noapte, să fie sigur totul prins.
Pas 13
După acest timp, scoateți folia, pereții tăvii și atent răsturnați tortul pe un platou. Rezultatul îl vedeți în poză :)
Deși am mai văzut că se mai pot folosi și alte fructe aici - mie îmi place așa în 2 culori - este mult mai elegant și prezentabil.
Pas 14
Și o secțiune bineînțeles - vă servesc virtual și vă mulțumesc pentru prezența și aprecierea voastră!
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (38 voturi)