Tort Diplomat cu portocale

Tort Diplomat cu portocale

Vă propun un tort foarte frumos și elegant - de gustos ce să mai zic, vedeți că nu ai cum să dai greș cu combinațiile - inspirat și tot planificat dintr-un site culinar cu vechime.

Mi-a plăcut mult modul de asamblare, în schimb am simplificat crema și am folosit pandișpanul meu preferat. Aș recomanda în plus la rețeta de mai jos, să adăugați niște portocale și în mijlocul tortului - și dacă vă place pandișpanul mai umed, să-l însiropați cu puțin suc de portocale.

Ingrediente

Ouă
5 buc
pt pandișpan
Zahăr
180 g
Plus zahăr pentru cremă - eu am pus 1 pahar, să fie un dulce mediu - voi puneți după gust
Făină albă calitate superioară
100 g
pt pandișpan
Amidon alimentar
2 linguri
pt pandișpan
Smântână
1 l
   
Portocale
1 kg
alegeți portocale de mărime medie, dulci și fără sâmburi de preferat
Esență de vanilie
1 buc
   
Gelatină
30 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Preparați pandișpanul după Rețeta de pandișpan. Îl lăsați minim 8 ore ca să se pătrundă și să-l tăiați mai repede.

Sau preparați pandișpanul după rețeta dvs sau îl cumpărați.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 1
Pas 2

Pentru a monta tortul folosiți de preferat o tavă adâncă cu pereții detașabili. Așterneți atent tava cu folie alimentară de plastic, acoperiți bine și pereții și fundul.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 2
Pas 3

Tăiați pandișpanul în 2 jumătăți - ar trebui să iasă 2 foi cam de 1 cm grosime.

Tăiați un pic din margini, cam 1 cm împrejur, pentru a încadra bine pandișpanul pe lângă feliile de portocale și cremă - măsurați tava pe pandișpan - tăiați așa ca diametrul pandișpanului să fie cam cu 1 -1.5 cm mai mic decât cel al tăvii.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 3
Pas 4

Curățați portocalele, le tăiați rondele cam de 1 cm grosime. Le alegeți pe cele mai frumoase și le aranjați frumos peste folia de plastic în tavă.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 4
Pas 5

Gelatina o topiți în 100ml de apă caldă spre fierbinte - aveți grijă să nu o fierbeți, își pierde din calități la fierbere.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 5
Pas 6

Zahărul se amestecă cu smântâna și esența de vanilie - bateți puțin cu mixerul ca să topiți complet zahărul.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 6
Pas 7

Apoi adăugați gelatina dizolvată, amestecați bine să uniformizați crema.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 7
Pas 8

Turnați 1/3 din cremă peste portocalele din tavă - atent cu o lingură mai împingeți din cremă pe lângă marginile portocalelor să acopere bine toată suprafața și toate găurile.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 8
Pas 9

Puneți peste cremă prima foaie de pandișpan - opțional o puteți însiropa cu puțin suc de portocale sau ceai cu lămâie.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 9
Pas 10

Turnați mai mult de jumătate din crema rămasă peste pandișpan. La fel opțional puteți să mai adăugați aici niște portocale tăiate cubulețe.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 10
Pas 11

Peste cremă puneți cealaltă foaie de pandișpan - la fel o puteți însiropa cu suc sau ceai de lămâie.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 11
Pas 12

Turnați restul de cremă peste foaia de pandișpan, acoperiți totul cu folie și puneți tava la frigider pentru 4-5 ore, să se întărească bine crema. Mai bine peste noapte, să fie sigur totul prins.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 12
Pas 13

După acest timp, scoateți folia, pereții tăvii și atent răsturnați tortul pe un platou. Rezultatul îl vedeți în poză :)

Deși am mai văzut că se mai pot folosi și alte fructe aici - mie îmi place așa în 2 culori - este mult mai elegant și prezentabil.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 13
Pas 14

Și o secțiune bineînțeles - vă servesc virtual și vă mulțumesc pentru prezența și aprecierea voastră!

Poftă Bună!

Tort Diplomat cu portocale - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (38 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 174

Rux22
Rux22 25 Mar 2021, 11:12

Buna, crema se face cu smantana pt gatit sau smantana acra?

lena
Elena (lena) Rux22 25 Mar 2021, 11:50

Simpla, fermentata

Rux22
Rux22 Elena (lena) 25 Mar 2021, 17:42

Multumesc

martha69
martha69 25 Jan 2021, 20:57

Nota 10 cu felicitari si pentru aceasta reteta. Doar un pic de "antrenament" imi mai trebuie..sa portionez corect crema intre blaturi. Am pus cam mult deasupra si intre blaturi a fost cam putina, dar delicios! Am insiropat cu suc de portocale (Mirinda) si am pus din belsug cubulete deportocale intre blaturi..extraordinar! Multumesc!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
IuliaDanilov892
Iulia Danilov (IuliaDanilov892) 13 May 2020, 23:56

Foarte gustos

Poza mea pentru rețetă:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 21 Jan 2019, 16:23

Buna Lena!

De mult timp nu m-am logat sa pun comentarii dar te urmaresc mereu si ma inspir zilnic din rețetele tale, pentru ce iti multumesc din suflet.

Acest tortic l-am mai facut cativa ani in urma si mi-a reusit, acum l-am repetat pentru ca aveam lapte condensat si nu stiam ce sa fac, asa ca l-am incorporat in smantina pentru crema. A iesit o nebunie!!! In timp record facut si in timp record mincat 😉!!!

Adaug o poza cu ce a mi ramas pe a doua zi

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Ana Cozonac (Anisoara89) 21 Jan 2019, 16:25

Buna Anisoara! Multumesc mult de apreciere, si chiar buna ideea cu laptele condensat👍👍👍👍

Melanie
Melanie 24 May 2016, 11:56

Aceeasi cantitate intr-o tava mai mica. F bun!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Mariucia
Mariana (Mariucia) 23 Mar 2016, 21:12

Un tort pe care il recomand tuturor, se primeste extrem de frumos, ca din poveste iesit!!!
Eu m-am lasat dusa de val, si l-am ornat dupa imaginatie!... MULTUMIM din suflet pentru tot!!!!....

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Carp Cristina
Cristina Carp (Carp Cristina) 03 Mar 2016, 14:51

Eu am pus mai putina jelatina,s-a primit mai molcut,dar buun!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Cristina Maria
Cristina Maria 06 Jan 2014, 12:43

Excelenta aceasta reteta, a devenit una dintre favoritele mele in materie de torturi. Familia mea a fost foarte incantata  L-am facut recent pentru aniversarea tatalui meu, de aceea in poza alaturata se mai vad urmele de lumanari.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
marierbivora
Circiu Mariana (marierbivora) 04 Jan 2013, 16:51

A iesit bun. Data viitoare va iesi si mai bun, dar tot am emotii in privinta amestecului. Am inmuiat gelatina in apa calduta, nu are nici un rost s-o pui pe baie de apa daca o pui din timp la inmuiat. Pana pregatesti ingredientele si sculele ;) - mixer... vase etc... deja este dizolvata.

 Inseamna ca si smantana trebuie s-o tin la temp. camerei... pentru a nu mai fi  diferenta de temperatura intre cele doua ingrediente.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Doris
Doris 23 Aug 2012, 01:12

Deci e genial ! avand in vedere ca sunt incepatoare si acesta e primul comentariu,pot spune ca toate retetele ce le`am folosit de pe acest site mi`au iesit <3 multumesc mult

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile