Ingrediente
●
Carne de porc
1.5 kg
alegeți sau o bucată de ceafă, sau cotlet sau pulpă
●
Usturoi
10 buc
10 căței de usturoi
●
Piper negru
1 lingurita
●
Pastă de tomate
1 lingura
●
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingura
Eu am folosit - pătrunjel, busuioc, coriandru, curry, usturoi și boia dulce. Puneți ierburi care vă plac și aveți în casă.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați și curățați carnea, pregătiți și usturoiul - îl tăiați în bucăți lungi, ca să le puteți împăna ușor în carne.
Pas 2
Cu un cuțit faceți găuri în bucata de carne.
Pas 3
În fiecare gaură puneți câte o bucată de usturoi, aveți grijă s-o adânciți cât mai bine, să ajungă mai în mijlocul cărnii.
Pas 4
Continuați până împănați toată bucata de carne, încercați să puneți cât mai mult usturoi - să fie mai aromată friptura.
Pas 5
Puneți carnea într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu - lăsați folia mai lungă pe margini să puteți înveli și carnea.
Presărați sare și piper peste carne - frecați bine pe toate părțile.
Pas 6
Învăliți bine carnea cu folie, și o dați la cuptor la temperatura - 200- 220 grade pentru 1 oră și jumătate.
Pas 7
În acest timp faceți un sos cu care vom unge friptura deasupra și îi vom da o crustă colorată și aromată fripturii.
Amestecați muștarul, pasta de roșii, sosul de soia, puțină sare și ierburile uscate.
Pas 8
După o oră și jumătate, scoateți carnea din cuptor, desfaceți folia - vedeți că friptura s-a copt/fiert și carnea este aproape gata.
Pas 9
Ungeți carnea deasupra cu sosul preparat - îl puneți mai mult, să fie din abundență.
Pas 10
Puneți carnea la cuptor pentru încă 30 de minute, să se rumenească și să se coacă bine.
Pas 11
După ce o scoateți, o mai lăsați 10-15 minute să se răcorească ușor și să se pătrundă.
Apoi o porționați și serviți cu orice garnitură preferată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (12 voturi)