Este una dintre preferatele rețete de aluat cu drojdie. Cornurile sunt delicioase, pufoase și moi.
Voi mai da pe viitor variații cu acest tip de aluat. Este o rețetă dintr-o revistă rusească, foarte veche, nici nu știu cum se numea, dar sigur o am de vreo 10 ani.
Topiți untul într-o cratiță, la foc mic.
După ce untul s-a topit, îl luați de pe foc, adăugați zahărul și amestecați bine.
În altă cratiță bateți ouăle, drojdia și sarea.
Amestecați bine drojdia cu ouăle, să nu fie cocoloașe. Amestecați cu un tel sau lingură de lemn.
Adăugați untul și zahărul la amestecul de ouă și drojdie, amestecați bine.
La compoziția anterioară adăugați laptele și vanilia, omogenizați compoziția.
Adăugați făina și frământați un aluat moale, care să nu se lipească de mâini.
Acoperiți aluatul cu o folie și lăsați la cald aproximativ 30-60 min, până se ridică bine.
Împărțiți aluatul în 6. Formați bile.
Fiecare bilă se întinde în formă de cerc și se taie cu cuțitul sau cu un tăietor reliefat de aluat în 6-8 bucăți.
La marginea fiecărei fâșii de aluat se pune umplutura pentru cornuri, puteți pune gem (să nu fie lichid) sau orice umplutură preferată. Rulați cornurile.
Cornurile se aranjează în tava de cuptor și se lasă să crească aprox. 30 min.
După ce au crescut se ung cu ou, folosiți o pensulă.
Se dau la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru aproximativ 20 de minute.
Sau le lăsați până se rumenesc.
Se pot glazura deasupra cu zahăr astfel:
Imediat ce sunt fierbinți, ungeți cornurile cu o compoziție de zahăr preparată astfel: 3 linguri de zahăr se dizolvă cu 1 linguriță de apă. Zaharul trebuie să fie umed, dar să nu se dizolve.
Cu o pensulă se ung cornurile fierbinți cu zahărul umed. Când se vor răci și usca, cornurile vor fi glazurate cu zahăr.
Aici cornurile simple, fără zahăr - la fel de bune și frumoase :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.