Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Ouă
2 buc
+1 ou pentru uns deasupra
●
Drojdie proaspătă
50 g
puteți înlocui cu 25g drojdie uscată și umezită cu 1-2 linguri de apă
●
Unt
100 g
sau margarină, dacă o folosiți
●
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță de sare
●
Făină albă calitate superioară
550 g
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Gem
200 g
alegeți un gem mai dens sau adăugați nuci pisate pentru a-l face mai gros și să nu curgă din cornuri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Topiți untul într-o cratiță, la foc mic.
Pas 2
După ce untul s-a topit, îl luați de pe foc, adăugați zahărul și amestecați bine.
Pas 3
În altă cratiță bateți ouăle, drojdia și sarea.
Pas 4
Amestecați bine drojdia cu ouăle, să nu fie cocoloașe. Amestecați cu un tel sau lingură de lemn.
Pas 5
Adăugați untul și zahărul la amestecul de ouă și drojdie, amestecați bine.
Pas 6
La compoziția anterioară adăugați laptele și vanilia, omogenizați compoziția.
Pas 7
Adăugați făina și frământați un aluat moale, care să nu se lipească de mâini.
Pas 8
Acoperiți aluatul cu o folie și lăsați la cald aproximativ 30-60 min, până se ridică bine.
Pas 9
Împărțiți aluatul în 6. Formați bile.
Pas 10
Fiecare bilă se întinde în formă de cerc și se taie cu cuțitul sau cu un tăietor reliefat de aluat în 6-8 bucăți.
Pas 11
La marginea fiecărei fâșii de aluat se pune umplutura pentru cornuri, puteți pune gem (să nu fie lichid) sau orice umplutură preferată. Rulați cornurile.
Pas 12
Cornurile se aranjează în tava de cuptor și se lasă să crească aprox. 30 min.
Pas 13
După ce au crescut se ung cu ou, folosiți o pensulă.
Se dau la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru aproximativ 20 de minute.
Pas 14
Sau le lăsați până se rumenesc.
Pas 15
Se pot glazura deasupra cu zahăr astfel:
Imediat ce sunt fierbinți, ungeți cornurile cu o compoziție de zahăr preparată astfel: 3 linguri de zahăr se dizolvă cu 1 linguriță de apă. Zaharul trebuie să fie umed, dar să nu se dizolve.
Cu o pensulă se ung cornurile fierbinți cu zahărul umed. Când se vor răci și usca, cornurile vor fi glazurate cu zahăr.
Pas 16
Aici cornurile simple, fără zahăr - la fel de bune și frumoase :)
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(Sunt aproximativ 30 de cornuri medii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (65 voturi)