Pizza cu Za'tar și carne tocată
De la un timp am început să caut alte topping-uri pentru pizza - mi s-a cam luat de la pizza cu mezeluri sau pui - da, ce să fac, cred că "nu mai pot de bine" :)
Așa am descoperit gustul fantastic al Pizza 4 formaggi, și acum vă prezint o pizza cu inspirație turcească. Nu este chiar o pizza turcească, pentru că am adaptat și simplificat ingredientele - dar ideea cu carnea tocată și ingredientul aromat Za'tar îi dau "aerul" acela turcesc-arabesc.
V-o recomand să încercați, este foarte gustoasă și aromată, fragedă și deosebită de pizzele standard.
Semipreparate
●
2 lingurite
sau orice alte condimente vă plac
Ingrediente
●
Carne de vită/mânzat
400 g
●
Măsline verzi, fără sâmburi
100 g
sau tăiate
●
Ardei gras
1 buc
eu am pus ardei roșu copt, congelat din vară
●
Pastă de tomate
2 linguri
sau sos pt pizza
●
Vin roșu demisec
50 ml
opțional, dar vă recomand - va da un gust deosebit
●
Mirodenii uscate(pătrunjel, busuioc, etc)
1 lingurita
plus piper
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 3
O puneți la călit cu puțin ulei - amestecați periodic.
Pas 4
După ce se frige puțin, turnați 50 ml de vin roșu sec și lăsați până se evaporă tot lichidul și carnea începe să se rumenească.
Pas 5
Atunci adăugați sare după gust, mirodenii uscate - aici am pus piper, curry și ceva busuioc și pătrunjel uscat. Amestecați și luați de pe foc.
Pas 6
Aici am pregătit topping-ul pentru pizza - ceapă tăiată julien subțire, ardeii felii lungi și subțiri, măslinele tăiate rondele și bineînțeles carnea și Za'tarul.
Pas 7
Puneți aluatul de pizza în tavă - metoda mea preferată este să-l întind cu mâinile unse cu puțin ulei. Și dacă am timp îl las 5-10 min să crească puțin, deși este opțional - dacă îl lăsați un pic va fi mai pufos blatul de pizza.
Pas 8
Ungeți blatul de pizza cu pastă de roșii și presărați uniform Za'tarul.
Pas 9
Apoi urmează straturile de topping - primul este cel de cașcaval.
Dacă puneți cașcavalul sub celelalte toppinguri la coacere acesta se topește, cuprinde celelalte ingrediente și este moale și fraged. Dacă îl puneți deasupra, ca ultim strat - el se va face o crustă crocantă dar nu va lăsa să se coacă celelalte ingrediente, acestea se vor opări. Alegeți varianta care o preferați.
Pas 10
Urmează carnea, o distribuiți uniform.
Pas 11
Apoi feliile de ardei gras.
Pas 12
Și ultimele sunt măslinele și ceapa. Ceapa eu o mai frec bine cu mâinile să se înmoaie puțin și să se desfacă în felii subțiri.
Pas 13
O coaceți la temperatură medie de 180-200 grade până se rumenesc ușor marginile. Apoi o scoateți și lăsați 5 min în tavă să se odihnească și pătrundă. Apoi o feliați și savurați :)
Poftă Bună!
Cantitate:
2 buc
(2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)