Pulpe de pui cu Za'tar

Pulpe de pui cu Za'tar

Dilema oricărei gospodine, ce să mai faci ceva bun - și simplu, și repede, și ieftin, și deosebit....- cred că știți despre ce vorbesc. Așa am ajuns eu să caut vreun condiment mai interesant pentru a face simplele pulpe la cuptor mai deosebite și aromate. Primul care l-am găsit și cu ingrediente normale, se găsesc la orice supermarket mai bunicel, a fost Za'tar de pe blogul Mihaelei.

Totul este simplu și repede, preparați Za'tarul - să știți că o porție o puteți folosi la mai multe mâncăruri, iese o cantitate destul de bună. Apoi asezonați carnea cu condiment și gata, aveți mâncare bună și deosebită.

Pulpele sunt foarte aromate și toate condimentele sunt la locul lor. Vă recomand să încercați neapărat.

Semipreparate

4 linguri
   

Ingrediente

Pulpe de pui cu os
6 buc
puneți câte aveți nevoie pentru masa în familie
Ulei de măsline
50 ml
sau orice alt ulei preferați

Pași de urmat

Pas 1

Pulpele de pui se spală și se curăță bine. Eventual le puteți scoate pielea să fie mai dietetice.

Le stropiți cu puțin ulei de măsline și le frecați puțin cu mâinile, să se întindă uleiul și să le facă mai lipicioase (să se lipească mai bine condimentele de ele).

Pulpe de pui cu Za'tar - Pas 1
Pas 2

Presărați Za'tar-ul și amestecați bine pulpele să fie acoperite uniform cu condimente.

Pulpe de pui cu Za'tar - Pas 2
Pas 3

Pulpele le puneți la cuptor într-o pungă pentru friptură sau în folie de aluminiu.

Pulpe de pui cu Za'tar - Pas 3
Pas 4

Când sunt aproape gata, tăiați punga de friptură și mai lăsați la cuptor să se rumenească.

Pulpe de pui cu Za'tar - Pas 4
Pas 5

Pulpele le serviți cu ce vă place, la noi au mers foarte bine cu un amestec de legume la tigaie.

Poftă Bună!

Pulpe de pui cu Za'tar - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 pahar
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 10 Oct 2017, 14:02

Multumesc mult draga Lena pentru retetele turcesti. Si eu sunt un fan al bucatariei turcesti, printre altele pentru ca are mult mai multe retete cu legume decat bucataria romaneasca. La un restaurant turcesc am mancat cele mai bune sarmalute in foi de vița fara carne și sa nu mai vorbim de vinete umplute si multe alte mancaruri de legume minunate.

  am gasit za'tar (verde) si in piata Domenii. Are o aroma apropiata de a cimbrului, doar putin mai fina. L-am uscat si a fost mult mai aromat decat cel din magazin (se gaseste si la Carrefour la raionul de produse internationale - Turcia), dar e un pachet cam mare si cam scump.

Cori
Cori 20 Feb 2012, 20:46

Multumesc de reteta, nu am stiut pana acum de Za'tar-ul asta, dar suna bine si arata si mai bine

Poza mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 Jan 2012, 22:23

Eu am incercat aceasta reteta cu pui de tara, care are fibra mai dura. A iesit perfect!

Poza mea pentru rețetă:
Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 19 Dec 2011, 15:51

Asa cum t-am promis am incercat si aceasta reteta! Eu care de doi ani sunt intr- o dieta continua trebuie sa iti multumesc pentru aceasta combinatie deoarece e extraordinara, gustul pulpelor e minunat!

Poza mea pentru rețetă:
Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 04 Dec 2011, 17:47

Deci nu pot sa cred ca era sa pierd aceasta reteta din cauza numelui putin necunoscut va vine sa credeti????????

Acum am in cuptor pui Marengo dar acesta va fi urmatoarea reteta per care o voi incerca!

Lena UN NUME O GARANTIE!!!!!!!!!!!!! MULTUMESC!

Nota mea pentru rețetă:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 25 Jan 2011, 12:36

arata super

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 25 Jan 2011, 09:38

interesanta combinatie! merita incercat!

Nota mea pentru rețetă:
olteanu
daniela olteanu (olteanu) 24 Jan 2011, 21:21

arata super bine eu una as manca in fiecare zi legume dar ce fac cu sotul meu care nu vrea sa vada legumele la el totul se rezuma la tot ce este carne

gabriela29sv
gabriela29sv 24 Jan 2011, 14:29

Este incredibil cate retete minunate poti sa postezi pentru noi ...mii de multumiri ...esti o SUPER BUCATAREASA.Nota 10 si 5 stele

Nota mea pentru rețetă:
Emma
Emma 24 Jan 2011, 12:28

Nu am auzit de acest condiment, nici nu l-am vazut prin supermarketul in care merg de obicei, desi e unul destul de mare. E un condiment la punga, sau e la borcan?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Emma 24 Jan 2011, 12:31

Emma, Za'tar-ul se prepara in casa, vezi ca am pus reteta si link-ul la inceput.

Arată toate comentariile