Ingrediente
●
Bacon
200 g
sau costiță afumată
●
Vin roșu demisec
100 ml
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Piper negru
0.25 lingurite
●
Mirodenii uscate(pătrunjel, busuioc, etc)
1 lingurita
puteți adăuga curry, usturoi granulat, etc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ficățeii de pui se spală și se taie bucăți medii - nu foarte mărunt.
Pas 2
Uleiul se încinge și se adaugă ficățeii. Amestecați ușor și lăsați puțin - 2-3 min până se frig ușor și își schimbă culoarea.
Pas 3
Apoi adăugați vinul și lăsați să fiarbă așa în vin și sucul propriu până se evaporă tot lichidul și începe să se rumenească ușor.
Pas 4
Urmează baconul tăiat cum vă place - la mine sunt tăiați în lung, felii de 1 cm lățime. Amestecați ușor și lăsați să se rumenească împreună.
Pas 5
Aveți grijă să nu amestecați prea mult compoziția să nu faceți terci ficățeii. Aici poza cum s-au rumenit - aveți grijă să nu-i prăjiți prea mult să nu se usuce ficățeii.
Pas 6
Acum urmează ceapa, tăiată felii mai groase puțin, dacă este tăiată mai fin se pierde printre ficăței când sunt gata - așa în felii mai groase este și ea f.delicioasă.
Amestecați și lăsați să se călească și să se înmoaie bine.
Pas 7
Când este gata ceapa adăugați sare, piper și alte mirodenii care vă plac - la mine sunt: curry, usturoi, pătrunjel uscat. Amestecați ușor și stingeți focul.
Pas 8
Se servesc fierbinți/calzi cu mămăligă, piure, hrișcă, orez și ceva legume - sau murături, sau salată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)