Ananas în foietaj
Cred că este unul din cele mai simple deserturi pe care l-am făcut vreodată - 3 ingrediente+1 oră și aveți un desert frumos și delicios.
Mi-a plăcut mult combinația de ananas cu aluat de foietaj, iar modul de asamblare este "cireașa de pe tort".
Să-l încercați neapărat, chiar merită.
Ingrediente
●
Aluat foietaj (franțuzesc)
1 buc
1 pachet standard
●
Ananas rondele la conservă
1 buc
cutia pe care am luat-o eu avea 12 rondele de ananas
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Numărați bucățile de ananas (să știți cum să tăiați foaia de aluat) și le puneți pe niște șervețele sau prosop de bucătărie pentru a absorbi lichidul de pe ele.
Pas 2
Fiindcă eu am avut 12 rondele de ananas am tăiat foaia de foietaj în 12 pătrate egale. Important este să tăiați în așa fel încât să vă iasă câte un pătrat pentru fiecare felie de ananas, cam de aceeași dimensiune cât și diametrul ananasului. Puneți feliile de ananas pe pătratele tăiate.
Pas 3
Fiecare pătrat îl tăiați pe la colțuri, dar fără a tăia marginea laturii din mijloc - vedeți în poza. Vă dați seama cum vine tăietura și din pozele următoare.
Pas 4
Apoi ridicați colțul tăiat spre mijlocul ananasului.
Pas 5
La fel faceți și cu colțul opus, îl aduceți spre mijloc și lipiți vârful de centru.
Pas 6
La fel faceți și cu celelalte colțuri, le lipiți bine cu degetul vârfurile și aveți o primă floare cu ananas :)
Pas 7
Faceți așa toate pătratele de aluat, le puneți pe o tavă unsă cu puțin ulei și le dați la cuptor la 180-200 de grade - o temperatură medie.
Pas 8
Le lăsați până se rumenesc frumos, le scoateți din cuptor și le răcoriți puțin.
Pas 9
Le presărați zahăr pudră pentru a le îndulci puțin și pentru aspect - și sunt gata de servire.
Poftă Bună!
Cantitate:
12 buc
(12 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (21 voturi)