Ananas în foietaj

Ananas în foietaj

Cred că este unul din cele mai simple deserturi pe care l-am făcut vreodată - 3 ingrediente+1 oră și aveți un desert frumos și delicios.

Mi-a plăcut mult combinația de ananas cu aluat de foietaj, iar modul de asamblare este "cireașa de pe tort".

Să-l încercați neapărat, chiar merită.

Ingrediente

Aluat foietaj (franțuzesc)
1 buc
1 pachet standard
Ananas rondele la conservă
1 buc
cutia pe care am luat-o eu avea 12 rondele de ananas
Zahăr pudră
50 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Numărați bucățile de ananas (să știți cum să tăiați foaia de aluat) și le puneți pe niște șervețele sau prosop de bucătărie pentru a absorbi lichidul de pe ele.

Ananas în foietaj - Pas 1
Pas 2

Fiindcă eu am avut 12 rondele de ananas am tăiat foaia de foietaj în 12 pătrate egale. Important este să tăiați în așa fel încât să vă iasă câte un pătrat pentru fiecare felie de ananas, cam de aceeași dimensiune cât și diametrul ananasului. Puneți feliile de ananas pe pătratele tăiate.

Ananas în foietaj - Pas 2
Pas 3

Fiecare pătrat îl tăiați pe la colțuri, dar fără a tăia marginea laturii din mijloc - vedeți în poza. Vă dați seama cum vine tăietura și din pozele următoare.

Ananas în foietaj - Pas 3
Pas 4

Apoi ridicați colțul tăiat spre mijlocul ananasului.

Ananas în foietaj - Pas 4
Pas 5

La fel faceți și cu colțul opus, îl aduceți spre mijloc și lipiți vârful de centru.

Ananas în foietaj - Pas 5
Pas 6

La fel faceți și cu celelalte colțuri, le lipiți bine cu degetul vârfurile și aveți o primă floare cu ananas :)

Ananas în foietaj - Pas 6
Pas 7

Faceți așa toate pătratele de aluat, le puneți pe o tavă unsă cu puțin ulei și le dați la cuptor la 180-200 de grade - o temperatură medie.

Ananas în foietaj - Pas 7
Pas 8

Le lăsați până se rumenesc frumos, le scoateți din cuptor și le răcoriți puțin.

Ananas în foietaj - Pas 8
Pas 9

Le presărați zahăr pudră pentru a le îndulci puțin și pentru aspect - și sunt gata de servire.

Poftă Bună!

Ananas în foietaj - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (12 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (21 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 69

AncaDragoslav528
Anca Dragoslav (AncaDragoslav528) 24 Feb 2018, 17:35

Bune calde, dar si a doua zi

Poza mea pentru rețetă:
Bdiana
Bdiana 30 Nov 2015, 21:39

Poza mea pentru rețetă:
Bdiana
Bdiana 30 Nov 2015, 21:38

Deliciose si simplu de facut. Imi plac mult retetele tale. O alta reteta postata de tine, pe care o fac de 2 ani deja, este salata picanta de vinete, si lecio il fac tot de 2 ani. Super retete. Multumesc pentru idei.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
vicktoritza
vicktoritza 07 Nov 2014, 12:18

Bunee

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 25 Nov 2013, 17:16

Buna. E un desert foarte simplu de facut !!!!. Mie mi-au placut cele cu ananas si a doua zi. Baiatului insa i-au placut mai mult cele cu mar !!!. Mi-au iesit mai frumoase ca in poza. Multumesc enorm. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
ileana.l
ileana (ileana.l) 24 Mar 2013, 10:55

Poza mea pentru rețetă:
AlinaG
AlinaG 29 Jun 2012, 17:14

Am gresit poza...:D

Poza mea pentru rețetă:
AlinaG
AlinaG 29 Jun 2012, 17:13

Sunt super bune...am facut si cu ananas si cu bababe..Am facut o poza..:D

Poza mea pentru rețetă:
gabriela29sv
gabriela29sv 21 Mar 2012, 15:21

Cum deja m-am declarat fan al acestei retete, m-am gandit sa revin si cu dovada ;)

Super bune !!!

Poza mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 29 Jan 2012, 01:23

un desert  f.simplu si tare, tare bun!!!!

Acestea le-am facut eu :)

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile