Salată de iarnă

O salată delicioasă cu ingrediente simple - cred că ar avea ceva asemănător cu gustul Shaormei, de fiecare dată când o fac dispare foarte repede de pe farfurii. Este la fel din acele salate care se amestecă chiar înainte de a servi musafirii, inițial toate ingredientele se pun separat.

La fel inspirată din colecția de salate a nașei mele, de fapt multe de pe site sunt de la ea, inclusiv și Salata Troiene.

Semipreparate
300 ml
   
Ingrediente
Cartofi roșii
3 buc
   
Piept de pui
1 buc
1 piept de pui mediu, dezosat și fără piele
Varză albă
200 g
   
Morcovi
1 buc
   
Mazăre verde la conservă
200 g
   
Castraveți murați
4 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Cartofii se curăță, se spală și se taie pai. Apoi se călesc în ulei încins, la fel cum faceți pentru cartofii prăjiți clasici.

Salată de iarnă - Pas 1
Pas 2

După ce s-au rumenit îi puneți pe un șervet să se scurgă bine de ulei.

Salată de iarnă - Pas 2
Pas 3

Pieptul de pui se spală, se taie cubulețe și se pune la călit în ulei.

Salată de iarnă - Pas 3
Pas 4

Când scade apa și se rumenește adăugați puțină sare și ceva din mirodeniile preferate. Luați de pe foc și scoateți într-o farfurie carnea să se scurgă de ulei.

Salată de iarnă - Pas 4
Pas 5

Morcovul se dă printr-o răzătoare subțire sau îl dați printr-un blender care răzuiește frumos. Varza se taie subțire ca pentru salată.

Salată de iarnă - Pas 5
Pas 6

Și acum finalul - pe un platou mare se pun ingredientele - în mijloc cartofii pai, apoi prin părți - carnea, mazărea scursă de apă, varza, castraveții tăiați cubulețe și morcovul dat prin răzătoare.

Salată de iarnă - Pas 6
Pas 7

Preparați maioneza și o turnați în mijlocul salatei - înfrumusețați cu ceva verdeață.

Și asta-i tot - înainte de servire se amestecă cu 2 furculițe.

Poftă Bună!

Salată de iarnă - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 platou mare)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min