Salată "Fusion"

O salată care merită să fie preparată pentru Crăciun, știu că fără Salata de boeuf nu se poate nicicum, dar chiar vă recomand să încercați și aceasta.

În principiu salata nu are o denumire concretă dar am zis să fie "Fusion" pentru că se combină unele ingrediente care să zicem că nu prea le-am combina în mod normal - dar aici sunt perfecte (și eu nu prea sunt pentru combinațiile ciudate dar sunt receptivă la tot ce este nou). Ce ziceți de combinația - stafide+castraveți murați+carne.... etc? Ei, să știți că este superbă, neașteptat de bună. Stafidele îi dau un gust dulce, morcovul aromă și culoare, carnea+cascavalul sațietate, aș putea continua mult, pentru că fiecare ingredient este perfect combinat cu altul.

Mulțumiri multe nașei mele, este întotdeauna o sursă de inspirație pentru salate gustoase și frumoase, am fost la ea de casă nouă și ne-a servit cu această salată. Și să știți că m-a întrebat - ce zici, o pui pe site? :) Și eu cu o mimică din aia satisfăcută, când găsești o rețetă nouă superbă - ce puteam să mai spun, așa că acum este răspunsul meu la întrebarea ei? Da, da - o pun și chiar în ajunul Crăciunului :)

Salata se poate servi așa cum o vedeți în poză (și o amestecați chiar înainte să serviți musafirii), sau amestecată din timp.

Deci, cu toată încrederea - de încercat obligatoriu!

Semipreparate
300 ml
   
Ingrediente
Piept de pui
1 buc
1 piept dezosat și fără piele
Cașcaval clasic
200 g
   
Stafide
150 g
recomand dacă găsiți, să luați stafide aurii - arată mai bine în salată - deși la gust nu schimbă nimic
Castraveți murați
4 buc
   
Ceapă albă
3 buc
   
Morcov marinat
200 g
Morcov marinat după metoda expusă mai jos, dacă nu aveți o răzătoare specială faceți cu una simplă sau îl răzuiți cu un blender.
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Făină
2 linguri
   
Usturoi
3 buc
3 căței
Pași de urmat
Pas 1

În primul rând vă apucați să marinați morcovul - știu că unii îl cumpără deja cumpărat, dar aici în România nu prea se găsește așa că îl faceți repede acasă - dați morcovii prin răzătoare mai subțire și adăugați ingredientele conform cu Rețeta de salată de morcov marinat de pe site. Puteți să-l folosiți imediat, dar se poate face cu câteva zile înainte și lăsat la frigider, presat bine în borcan.

Urmează carnea - care se taie cubulețe mici, se pune la călit în ulei și se amestecă periodic.

Salată "Fusion" - Pas 1
Pas 2

Când se rumenește bine adăugați puțină sare și ceva mirodenii dacă vă plac - dar nu este obligatoriu. Luați de pe foc și atent cu o paletă scoateți bucățile de carne din ulei și le mai lăsați să se scurgă pe o farfurie.

Salată "Fusion" - Pas 2
Pas 3

Ceapa se taie julien și se pune și ea la călit în ulei.

Salată "Fusion" - Pas 3
Pas 4

Apoi când se înmoaie și începe să se rumenească adăugați 2 linguri de făină, amestecați și lăsați să facă o crustă rumenă. Stingeți focul și o scoateți din ulei să se scurgă pe o farfurie.

Salată "Fusion" - Pas 4
Pas 5

Acum partea cea mai simplă, nu mai aveți nimic de fiert/gătit - doar le tăiați și aranjați pe farfurie.

Luați o farfurie plată mai mare, puneți în mijloc carnea gătită mai înainte. Urmează ceapa călită, morcovul marinat și stafidele spălate.

Salată "Fusion" - Pas 5
Pas 6

Cașcavalul îl tăiați sau cubulețe sau bastonașe subțiri, depinde cum vă place și vă este mai comod - îl puneți și pe acesta în farfurie.

Salată "Fusion" - Pas 6
Pas 7

Castraveții se taie cubulețe și se pun ultimii, aveți grijă așa să distribuiți ingredientele să nu rămână locuri goale.

Salată "Fusion" - Pas 7
Pas 8

Maioneza se amestecă cu usturoiul pisat bine.

Salată "Fusion" - Pas 8
Pas 9

Aici aveți farfuria cu ingredientele distribuite uniform.

Salată "Fusion" - Pas 9
Pas 10

Puneți în mijloc amestecul de maioneză și înfrumusețați cu verdeață. Așa o puneți pe masă înainte de servire, chiar înainte de a o servi se amestecă bine cu 2 furculițe.

Salată "Fusion" - Pas 10
Pas 11

Și aici o poză cu salata amestecată, o puteți pune și așa și așa, cum vă este mai comod.

Poftă Bună!

Salată "Fusion" - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 farfurie plată mare)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min