Fursecuri cu cremă de curmale

Fursecuri cu cremă de curmale

Cele mai bune fursecuri gustate vreodată - asta a fost verdictul după prima gustare. Și credeți-mă că am văzut ceva fursecuri, cel puțin la noi acasă de sărbători se făceau cam 5-6 tipuri, asta-i tradiția în zonă.

Acestea le-am văzut la Natalia, mi s-au părut interesante, mai ales partea cu umplutura și am zis să încerc. Ei, m-au cucerit din prima, sunt extraordinar de bune, fine, aromate, moi... etc.

Un pic am lucrat la aspectul exterior, pentru că așa simple pudrate nu sunt foarte arătoase - dar după experiențele de acasă cu fursecuri imediat au apărut idei, aici am pus doar poza cu ele simple (să vedeți secțiunea apetisantă), dacă le pudrați foarte puțin cu cacao pudră (vedeți în poza jos) vor fi și mai frumoase.

Ingrediente

Curmale uscate fără sâmburi
200 g
   
Stafide
100 g
   
Nuci
50 g
   
Coajă de portocală rasă
2 linguri
sau coajă de portocală din aceea la plic
Făină albă calitate superioară
280 g
   
Zahăr pudră
60 g
   
Unt
110 g
   
Ulei fără miros
2 linguri
   
Lapte de vacă
60 ml
   
Praf de copt
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Stafidele se pun la înmuiat în apă clocotită pentru jumătate de oră.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 1
Pas 2

În acest timp cântăriți nucile, curmalele și la ele adăugați coaja de portocală la plic sau rasă.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 2
Pas 3

Apoi dați prin mașina de tocat sau blender toate ingredientele până devin o pastă uniformă. Aceasta va fi umplutura.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 3
Pas 4

Acum se prepară aluatul, totul este f. simplu - se măsoară toate ingredientele, se adaugă într-un bol mare de aluat și se frământă.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 4
Pas 5

Va ieși un aluat foarte plăcut, moale și nelipicios.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 5
Pas 6

Întindeți cu mâinile aluatul într-o ruladă și o tăiați în bucăți cam de 1 cm grosime - vor ieși cam 20-25 de bucățele. Acestea le faceți în funcție de cât de mari doriți să fie fursecurile.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 6
Pas 7

Fiecare bucățică o turtiți puțin cu mâinile și puneți în mijlocul ei umplutura de curmale.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 7
Pas 8

O închideți, așa ca să formați o bilă cu umplutura închisă în mijloc.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 8
Pas 9

O turtiți puțin și acum partea cu înfrumusețarea - cu o furculiță o zgâriați deasupra și o dați prin zahăr tos.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 9
Pas 10

Observați că fursecurile ies uniforme, și parcă un pic glazurate de la zahărul tos.

 

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 10
Pas 11

Le dați la cuptor, la temperatură medie până se rumenesc ușor.

Apoi le lăsați să se răcorească bine.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 11
Pas 12

Și aici pudrate cu puțină cacao - foarte puțin, doar pentru decor.

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 12
Pas 13

Și aici poza cu secțiunea, am ales-o anume pe aceasta să vedeți cât de apetisante sunt în interior.

Poftă Bună!

Fursecuri cu cremă de curmale - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc (depinde cât de mari le faceți)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (7 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

Ekaterinka
Ekaterinka 15 Jan 2018, 23:27

Sa ma opreasca careva din mancat! :eu nu am pus zahar in compozitie si nici nu i-am pudrat cu zahar deasupra,dar au iesit destul de dulci si asa.Cred ca am pus  mai putina faina (eu am masurat cu lingura) pentru ca aluatul a iesit lipicios,dar l-am lasat asa,doar am pudrat masa cu un pic de faina si a fost ok.Dar Doamne cat de fragezi au iesit!bestiali!!

mthmb
mthmb 12 Oct 2017, 19:22

Asta da. 5 stele clar.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Berlioz
Berlioz 27 Dec 2015, 23:49

Buna seara si sarbatori fericite d-na Lena si celorlalte doamne de pe-aici  .Multumesc pentru aceasta reteta ca si pentru multe altele ... De abia astept sa mai incerc inca multe minunatii culinare din caietul d-voastra   . Fursecurile acestea eu le-am umplut cu pasta din  prune uscate ,stafide ,nuci si coaja multa de portocala,asta am avut in camara,nu aveam curmale ,dar gustul este ..desavarsit si cu prune,probabil mai putin dulce. Apoi,vrand sa imi inaugurez formele de fursecuri recent cumparate,am intins o foaie,am uns  peste ea umplutura ,am pus alta foaie si am ..decupat :-) . Sotul si baietii au spus ca nu au mai mancat ceva asa de bun din categoria fursecuri,iar eu le sustin afirmatia . Inca o data multumesc ,va pup

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 24 Mar 2015, 10:10

Buna. Aceasta e reteta care o fac ptr. Ioana la pachetul de Pasti pe care-l trimit maine ca am vazut ca rezista 3 zile.  Acuma le-am scos din cuptor si nu am mai uitat de cacao. Am citit acuma mai atenta si introducerea,,  unde scriai ca nu-s prea "aratoase" si vreau sa-ti spun Lena, ca de Craciun cand le-am trimis, m-a intrebat cine le-a facut?  Euu,  am zis, dar ce, nu-s bune?  Ba da. Atunci? . Cum tuuuu ?!?!?!  Ca stiu ca tu faci tot ce incanta ochiul .Zicea atunci ca prietenul ei (negru), sta la Tv si infuleca de zor. Asa ca bucura-te ca retetele tale ajung si peste hotare. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 03 Nov 2014, 08:58

Buna. F. bune aceste fursecuri, aromate, si se topesc in gura. Am intentionat si eu sa pun putina cacao, dar mi-am reamintit cand erau deja la cuptor. Din cauza unei discutii telefonice sunt putin cam...bronzate, dar bune rau. Pupici

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 05 Feb 2013, 18:06

Buna Lena. Am facut aceste minunate fursecuri azi, sunt dementiale, ma tem ca pina va veni sotul de la lucru nu va mai ramine nimic   . Mi-au umplut casa de aroma si mi-au trezit o foame nebuna, sunt superbe. Si mai ales la cit de simplu se fac cred ca o sa indesesc cu ele, numai ma ingrijoreaza figura.  Multumesc mult! 

Poza mea pentru rețetă:
Lia1
Lia1 03 Oct 2012, 15:36

felicitari ! cautam o reteta de fursecuri cu curmale pt ca am mancat mai demult de la o familie de irakieni, fiind prajiturile lor traditionale doar ca nu le presara zahar sau cacao, si mi-au placut mult atunci; deosebite!

acum am facut cantitatea dubla ca sa ne ajunga mai multe zile si am umplut o tava mare de aragaz (mare) clasic; a fost la fix; le-am copt la foc moderat spre mic cam 50 minute dar am verificat de 3 ori si am pus tava la treapta cea mai de sus ca sa nu se arda pe fund

sunt incantata

Nota mea pentru rețetă:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 17 Dec 2010, 11:42

bravo nota avem din ce alege de sarbatori din ce in ce mai gustoase

Nota mea pentru rețetă:
crisan
alexandra crisan (crisan) 16 Dec 2010, 16:57

misto

Nota mea pentru rețetă:
Natali
Natali 16 Dec 2010, 11:57

Chiar ti-au iesit frumoase, Lena, si din cite imi dau seama, mai mici ca ale mele. O sa incerc si eu anul asta sa le fac mai mici, sint mult mai dragute asa. Anul asta o sa fac umplutura din curmale, prune uscate si migdale. Coaja de portocala mi-am zaharisit anul acesta singura (tzukate), a iesit o minune, taman potrivita pt fursecuri si turta dulce de Craciun.

Arată toate comentariile