Fursecuri cu cremă de curmale
Cele mai bune fursecuri gustate vreodată - asta a fost verdictul după prima gustare. Și credeți-mă că am văzut ceva fursecuri, cel puțin la noi acasă de sărbători se făceau cam 5-6 tipuri, asta-i tradiția în zonă.
Acestea le-am văzut la Natalia, mi s-au părut interesante, mai ales partea cu umplutura și am zis să încerc. Ei, m-au cucerit din prima, sunt extraordinar de bune, fine, aromate, moi... etc.
Un pic am lucrat la aspectul exterior, pentru că așa simple pudrate nu sunt foarte arătoase - dar după experiențele de acasă cu fursecuri imediat au apărut idei, aici am pus doar poza cu ele simple (să vedeți secțiunea apetisantă), dacă le pudrați foarte puțin cu cacao pudră (vedeți în poza jos) vor fi și mai frumoase.
Ingrediente
●
Curmale uscate fără sâmburi
200 g
●
Coajă de portocală rasă
2 linguri
sau coajă de portocală din aceea la plic
●
Făină albă calitate superioară
280 g
●
Ulei fără miros
2 linguri
●
Praf de copt
0.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Stafidele se pun la înmuiat în apă clocotită pentru jumătate de oră.
Pas 2
În acest timp cântăriți nucile, curmalele și la ele adăugați coaja de portocală la plic sau rasă.
Pas 3
Apoi dați prin mașina de tocat sau blender toate ingredientele până devin o pastă uniformă. Aceasta va fi umplutura.
Pas 4
Acum se prepară aluatul, totul este f. simplu - se măsoară toate ingredientele, se adaugă într-un bol mare de aluat și se frământă.
Pas 5
Va ieși un aluat foarte plăcut, moale și nelipicios.
Pas 6
Întindeți cu mâinile aluatul într-o ruladă și o tăiați în bucăți cam de 1 cm grosime - vor ieși cam 20-25 de bucățele. Acestea le faceți în funcție de cât de mari doriți să fie fursecurile.
Pas 7
Fiecare bucățică o turtiți puțin cu mâinile și puneți în mijlocul ei umplutura de curmale.
Pas 8
O închideți, așa ca să formați o bilă cu umplutura închisă în mijloc.
Pas 9
O turtiți puțin și acum partea cu înfrumusețarea - cu o furculiță o zgâriați deasupra și o dați prin zahăr tos.
Pas 10
Observați că fursecurile ies uniforme, și parcă un pic glazurate de la zahărul tos.
Pas 11
Le dați la cuptor, la temperatură medie până se rumenesc ușor.
Apoi le lăsați să se răcorească bine.
Pas 12
Și aici pudrate cu puțină cacao - foarte puțin, doar pentru decor.
Pas 13
Și aici poza cu secțiunea, am ales-o anume pe aceasta să vedeți cât de apetisante sunt în interior.
Poftă Bună!
Cantitate:
30 buc
(depinde cât de mari le faceți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)