Cine făcuse comanda de fursecuri delicioase de Crăciun?
Atenție la aceste trufe, delicioase, aromate, adevărate bombe de ciocolată - în plus un aspect foarte estetic și potrivit pentru masa festivă. Se prepară simplu și repede, vi le recomand cu încredere.
Mulțumiri multe Nataliei pentru încă o rețetă deosebită.
Ciocolata se rupe bucățele, se pune într-un vas termorezistent și se topește împreună cu untul. Amestecați bine până se uniformizează compoziția și luați de pe foc.
Apoi se adaugă zahărul și se amestecă până acesta se topește complet.
Apoi adăugați ouăle unul câte unul, mixați bine cu telul sau mixerul după fiecare. Adăugați și esența de vanilie acum.
Amestecați ingredientele uscate - făina, sarea, praful de copt și cacao.
Amestecați compoziția de ciocolată cu cea de ingrediente uscate.
Va ieși un aluat moale și plăcut. Îl acoperiți cu o folie și îl puneți la frigider pentru minim 2 ore.
După 2 ore observați că acesta se întărește foarte bine, acum este perfect pentru a forma trufele.
Rupeți câte o bucată mică de aluat, formați biluțe și le treceți prin zahărul pudră.
Atenție trebuie să fie foarte bine pudrate, cu un strat foarte gros de zahăr - după ce se coc acesta mai intră în aluat și trufele ies nu prea albe.
Le puneți pe parcurs ce le terminați pe o tavă așternută cu hârtie de copt.
Observați că sunt pudrate foarte intens.
Le coaceți 15 min la foc moderat, de 160 grade. Observați că la coacere vor crăpa puțin.
Dacă faceți în 2 ture trufele, păstrați la frigider aluatul.
Le lăsați să se răcească complet apoi savurați.
Se păstrează într-un vas acoperit cu capac.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.