Pui cu legume (Rețetă Tupperware)

Pui cu legume (Rețetă Tupperware)

Săptămâna trecută v-am anunțat că se organizează un Cooking Show cu produse Tupperware, am și primit mail-uri să fac poze și să vă arăt cum a fost. Pentru mine a fost foarte interesant tot ce am văzut acolo, chiar neașteptat - am făcut poze la rețetele pe care le-au prezentat și pe parcurs voi posta din ele să vedeți cât de ingenioase sunt.

O primă rețetă este una preparată în Termotop sau Legumieră, cea care o aveți ca premiu în concurs. Mi-a plăcut atât de mult că o voi lua pentru mine cu prima ocazie - legumele își păstrează toate vitaminele, sunt un pic Al Dente - asta înseamnă că nu-și pierd nimic din proprietăți și vitamine, sunt crocante, aromate și își păstrează în plus și aroma lor naturală. Perfect pentru cei ce țin la o alimentație sănătoasă și dietetică, în plus că totul se prepară rapid și frumos.

Ingrediente

Piept de pui
0.5 buc
jumătate dintr-un piept de pui dezosat și fără piele
Ardei gras
1 buc
   
Dovlecei
1 buc
   
Broccoli
200 g
proaspăt sau decongelat
Ciuperci proaspete
300 g
   
Sare
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se spală și se taie bucăți mici și subțiri.

Pui cu legume (Rețetă Tupperware) - Pas 1
Pas 2

Legumele se spală, se curăță și se taie felii/bucățele mici.

Pui cu legume (Rețetă Tupperware) - Pas 2
Pas 3

Aici prezentatoarea arată Termotop-ul, deci este ca o cratiță cu o sită în ea și capac. Sita este cea neagră și cratița cea albă.

Pui cu legume (Rețetă Tupperware) - Pas 3
Pas 4

Se pune sita în cratiță și mai departe puteți prepara orice, vedeți mai jos cum.

Pui cu legume (Rețetă Tupperware) - Pas 4
Pas 5

Așa, și aici după ce puneți legumele se acoperă cu  capac.

Pui cu legume (Rețetă Tupperware) - Pas 5
Pas 6

Deci, mai departe - puneți legumele în Termotop, să fie cam jumătate din cratiță.

Pui cu legume (Rețetă Tupperware) - Pas 6
Pas 7

Deasupra puneți bucățele de pui.

Pui cu legume (Rețetă Tupperware) - Pas 7
Pas 8

Se clocotește apa, apoi în ea puneți sarea și orice mirodenii vă plac. Mai nou am aflat că adăugarea de sare în apa clocotită, scoate oxigenul din ea - și fierberea legumelor în apă fără oxigen este optimă pentru a păstra maxim din vitaminele lor. Atenție, apa trebuie să fie fierbinte, adică cum fierbe cum o luați și turnați în legume.

Pui cu legume (Rețetă Tupperware) - Pas 8
Pas 9

Turnați apa peste legume și carne să le acopere bine.

Pui cu legume (Rețetă Tupperware) - Pas 9
Pas 10

Se pune capacul și se lasă 25-30 de min.

Pui cu legume (Rețetă Tupperware) - Pas 10
Pas 11

După acest timp scoateți capacul și ridicați sita încet  până se scurge toată apa din legume. Supa care rămâne puteți s-o folosiți la orice altă mâncare - supă, ciorbă, etc.

Explicarea acestui proces să zic - magic - este faptul că acest Termotop are pereții și capacul în așa fel că vasul își păstrează temperatura constantă, în plus are loc o circulație de aburi. Mai mult nu știu să vă spun, doar că a fost bine și gustos :)

Pui cu legume (Rețetă Tupperware) - Pas 11
Pas 12

Și interesant, capacul poate fi folosit ca suport pentru sită, să nu o puneți direct pe masă sau să căutați farfurie.

Pui cu legume (Rețetă Tupperware) - Pas 12
Pas 13

Îl serviți imediat sau rece, foarte gustos și sănătos și repede.

Vă recomand, deci participați la concurs și îl veți avea gratuit - dacă nu, mi se pare că el costă un pic mai mult de 100 roni, ca să evităm discuția în comentarii referitor la prețuri.

Poftă Bună!

Pui cu legume (Rețetă Tupperware) - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2-3 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 22

Ignat Cica
Ignat Cica 14 Feb 2014, 15:07

Am si eu 10 sau 12 vase tupperware(de acum 10 ani ).Am vasul pentru cozonac in care pregatesc si paine.Pentru mine este vasul minune.Nu framant deloc si creste f.f bine si pufos.In alte vase asez mancarea gatita la frigider, pe care o pot consuma si dupa o saptamana deoarece se pastreaza ca si cum atunci ar fi fost pregatita.Sunt f .bune vasele.Merita ca la fiecare salar sa poti achizitiona un produs.Multumim pentru retete.Vasele le-am cumparat la o prezentare in P.Neamt.

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 Jan 2012, 21:42

Fara sa exagerez: GENIAL! Pentru o femeie ocupata ca mine este solutia perfecta!

Poza mea pentru rețetă:
ambatz84
Oana Cristina (ambatz84) 15 Sep 2010, 17:24

Cred ca reteta este ok si la cuptorul cu abur.

Nota mea pentru rețetă:
Emma
Emma 14 Sep 2010, 15:37

Lena, ii doresc sanatate celui mic si intregii tale familii. Nu am vrut decat sa-ti spun ca-ti multumesc pentru ca existi alaturi de noi si ca nu trebuie sa te necajesti pentru lucruri nesemnificative cum ar fi un comentariu.
(Desigur ca nu doresc puncte pentru acest comentariu)

maya28
maya28 14 Sep 2010, 15:27

Interesant!!

theo
theo 14 Sep 2010, 00:46

sănătate multă ție și puiuțului tău.rețeta e ușoară, gustoasă, dar cine nu-și permite să cumpere aceste produse poate încerca și vasele obișnuite;deși ar fi minunat dacă am reuși să ne modernizăm bucătăria.poate câștigăm la concursul tău! sper din tot suflețelul meu...

Nota mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 13 Sep 2010, 21:23

multa sanatate "puiului tau " ! si lena ..nu baga in seama toate comentariile ...sunt tot felul de oameni .... oricum noi asteptam retete noi cu produsele tupperware!

MariaP
MariaP 13 Sep 2010, 14:39

O portie de sanatate, ce mai!

Lena, mi-ar fi placut sa vad mai multe fotografii (si mai mari) de la prezentarea la care ai ajuns, sa-mi bucur si eu ochii, fie si virtual...  Ar fi interesant un topic pe forum cu acest subiect.

Emma, subscriu!

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 13 Sep 2010, 14:20

o data ce se oparesc toate ingredientele, este asemanator ca la vasul cu aburi, nu?

merge orice tip de legume si carne?

timpul de preparare, este in functie de tipul de carne, sau este universal ?

Nota mea pentru rețetă:
Emma
Emma 13 Sep 2010, 12:41

Pana una alta ar fi interesant sa adaptam reteta la vasele existente prin bucatariile noastre deoarece pare extrem de gustoasa si sanatoasa. Desigur, as prefera sa am un Termotop...

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile