Piept de porc la cuptor (legat)

Piept de porc la cuptor (legat)

Este rețeta clasică a familiei noastre de pregătire a cărnii de porc pentru sărbători. Carnea este foarte gustoasă și aromată.

Ingrediente

Piept de porc
1 kg
Alegeți pieptul să fie cu mai puțină grăsime și neapărat cu șorici.
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
1 lingurita
   
Coriandru măcinat
1 lingurita
   
Frunză de dafin
3 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Carnea se porționează pe bucăți mari, suficient de mari ca s-o putem rula. Dintr-un kg de carne se fac 2 bucăți, depinde de dimensiunea bucății de carne.

Carnea se spală și se presară condimentele mixate. Se freacă bine cu această compoziție ca să intre bine mirodeniile în carne.

Farfuria cu carne se acoperă cu folie și se lasă la rece aproximativ 4-5 ore să se pătrundă. Ideal este să se marineze carnea seara și a doua zi să se prepare, atunci este mult mai aromată.

Piept de porc la cuptor (legat) - Pas 1
Pas 2

Carnea marinată se rulează bine cu mâinile și se leagă bine cu o ață care să conțină puțină mătase. Eu am găsit la Cora.

Dacă carnea are șorici, rulați șoricul înăuntru. Ar fi bine la legarea cărnii să vă ajute încă o persoană: una ține carnea rulată, cealaltă o leagă pe toată suprafața și foarte strâns.

Această procedură ajută în timpul coacerii cărnii, carnea nu se usucă și este fragedă. În plus, rulada este întreagă, nu se mărunțește la tăiere.

 

Piept de porc la cuptor (legat) - Pas 2
Pas 3

Carnea legată se rulează în folie de aluminiu, se pune într-o tavă de cuptor.

Se pune la cuptor pentru aproximativ 2 ore, cu 15 min înainte de a scoate carnea din cuptor se taie folia, ca să se rumenească puțin carnea.

Piept de porc la cuptor (legat) - Pas 3
Pas 4

Așa trebuie să arate carnea gata coaptă. Carnea se lasă să se răcorească, apoi se pune la rece și se taie abia a doua zi.

Piept de porc la cuptor (legat) - Pas 4
Pas 5

După ce s-a răcit bine carnea, se scot ațele.

Piept de porc la cuptor (legat) - Pas 5
Pas 6

Carnea răcită bine, se taie mult mai ușor și este deja de consistența necesară.

Se servește rece. Eu prefer să gătesc astfel carnea pentru sandwich-urile de dimineață, carnea din comerț are cam multe E-uri și arome prea puternice de afumătură.

Poftă Bună!

Piept de porc la cuptor (legat) - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 300 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

elenaivanovna
elenaivanovna 29 Dec 2014, 07:02

la ce temperatura se coace?

lena
Elena (lena) elenaivanovna 29 Dec 2014, 07:11

La 200 de grade.

tiki
tiki 27 Sep 2014, 20:21

Buna. Vad ca mie imi place cel mai mult acesta reteta. Am facut-o pana acuma de 5 ori. Dar de data aceasta am facut cu carnea cu sorici, dar a ramas putin mai tare. Insa a placut tututor, nestiind ca se poate si altfel. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 16 Mar 2014, 17:56

Buna. Eeeeee,aceasta reteta pot spune ca "m-a dat pe spate". Mi-a placut teribil.Am uns-o cu ceva mai multe mirodenii si am invelit-o in hartie de copt apoi in folie de Al. F.f.buna. Moale,aromata,puteam manca 10 bun,nu una .O voi repeta precis. A placut tuturor,nu numai mie. Multumesc .Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ionela20
IONELA-FLORINA (ionela20) 17 Oct 2011, 00:47

Nota mea pentru rețetă:
Biank
Biank 13 Feb 2011, 15:35

am gasit prin casa niste ata de bumbac ...am obs k folositi si la alte rulade....sper sa-mi iasa

Biank
Biank 13 Feb 2011, 15:26

buna ziua....am si eu o intrebare...se poate si cu ata normala? nu am gasit pe nicaieri...multumesc

smih
smih 08 Dec 2010, 14:29

am incercat foarte multe din retetele tale si toate mi-au iesit fff bine.e un site ff bine facut felicitari !!

amalia80
amalia80 08 Nov 2010, 16:31

Am preparat si eu reteta aceasta cum o saptamana, dar am cumparat ceafa, deoarece mi-a placut mai mult cum arata.  Cand a fost gata am presarat si putina boia de ardei dulce si putina iute ca sa fie mai aromat.

amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 10:59

Nici un strop de vin la macerat? Eu nu gatesc friptura de porc fara vin alb...

vero79
veronica (vero79) 24 Feb 2009, 09:40

E o idee excelenta.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile