Ingrediente
●
Piept de porc
1 kg
Alegeți pieptul să fie cu mai puțină grăsime și neapărat cu șorici.
●
Piper negru
1 lingurita
●
Coriandru măcinat
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea se porționează pe bucăți mari, suficient de mari ca s-o putem rula. Dintr-un kg de carne se fac 2 bucăți, depinde de dimensiunea bucății de carne.
Carnea se spală și se presară condimentele mixate. Se freacă bine cu această compoziție ca să intre bine mirodeniile în carne.
Farfuria cu carne se acoperă cu folie și se lasă la rece aproximativ 4-5 ore să se pătrundă. Ideal este să se marineze carnea seara și a doua zi să se prepare, atunci este mult mai aromată.
Pas 2
Carnea marinată se rulează bine cu mâinile și se leagă bine cu o ață care să conțină puțină mătase. Eu am găsit la Cora.
Dacă carnea are șorici, rulați șoricul înăuntru. Ar fi bine la legarea cărnii să vă ajute încă o persoană: una ține carnea rulată, cealaltă o leagă pe toată suprafața și foarte strâns.
Această procedură ajută în timpul coacerii cărnii, carnea nu se usucă și este fragedă. În plus, rulada este întreagă, nu se mărunțește la tăiere.
Pas 3
Carnea legată se rulează în folie de aluminiu, se pune într-o tavă de cuptor.
Se pune la cuptor pentru aproximativ 2 ore, cu 15 min înainte de a scoate carnea din cuptor se taie folia, ca să se rumenească puțin carnea.
Pas 4
Așa trebuie să arate carnea gata coaptă. Carnea se lasă să se răcorească, apoi se pune la rece și se taie abia a doua zi.
Pas 5
După ce s-a răcit bine carnea, se scot ațele.
Pas 6
Carnea răcită bine, se taie mult mai ușor și este deja de consistența necesară.
Se servește rece. Eu prefer să gătesc astfel carnea pentru sandwich-urile de dimineață, carnea din comerț are cam multe E-uri și arome prea puternice de afumătură.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
300 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)