Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli
Această tartă planificam demult s-o pun pe site, tot amânam și ieseau altele în față. Dar săptămâna trecută am avut musafiri și a fost ocazia perfectă să o fac și pentru site. Este foarte gustoasă, sățioasă, arată bine și apetisant - chiar vă recomand să vă procurați și o tavă pentru tarte cu această ocazie, deși nu neapărat să o faceți în tavă de tartă, dar vă spun că este mai bine așa. Am făcut-o și în tăvi de pizza, și în tavă rotundă de pandișpan, la gust nu se schimbă, dar arată mult mai bine în tavă de tartă.
De fapt denumirea clasică a tartei este - Quiche Lorraine - o tartă clasică franțuzească, servită ca aperitiv, și se poate face cu orice altă umplutură, este mult loc de improvizare aici. Rețete sunt multe, aceasta mi s-a părut una foarte reușită, așa că recomand cu încredere.
Ingrediente
●
Piept de pui
1 buc
îl fierbeți 30 de min și lăsați să se răcorească
●
Ciuperci proaspete
400 g
sau conservate
●
Broccoli congelat
200 g
●
Ouă
3 buc
2 pt umplutură și 1 pt aluat
●
Făină albă calitate superioară
200 g
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
mă gândesc că se poate înlocui la nevoie și cu lapte simplu - dar nu am încercat
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fierbeți pieptul de pui 30 de min, îl lăsați să se răcorească. În acest timp pregătim umplutura.
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește în puțin ulei până este ușor roz.
Pas 2
Apoi adăugați la ceapă ciupercile spălate și tăiate mărunt. Dacă folosiți ciuperci din conservă doar le scurgeți bine de apă. Amestecați și lăsați 10-15 min (de fapt până scade apa care vor lăsa ciupercile) să se călească împreună.
Pas 3
Apoi urmează pieptul de pui, rupt sau tăiat bucățele mici. Amestecați și mai lăsați 5 min.
Pas 4
Și la urmă puneți broccoli decongelat, amestecați bine, sărați și piperați după gust. Mai lăsați 5 min să se călească totul împreună apoi stingeți focul și lăsați să se răcorească. Aceasta va fi umplutura pt tartă.
Pas 5
Acum pregătim aluatul pentru tartă.
Amestecați 1 ou cu untul moale(50g), nu trebuie cu mixerul, amestecați ușor cu o lingură, adăugați 0.5 linguriță de sare și 3 linguri de apă, iarăși amestecați.
Pas 6
Apoi adăugați făina și amestecați bine cu o lingură sau cu mâinile până vă iese un aluat moale și foarte plăcut.
Pas 7
Îl mai frământați ușor pe masă, înveliți într-o folie de plastic și puneți la frigider 30 de min.
Pas 8
După 30 de min, ungeți tava de tartă cu puțin unt. Întindeți aluatul și îl puneți în tavă, presați ușor cu degetele ca să faceți bordurile și să fie uniform distribuit aluatul.
Pas 9
Puneți toată umplutura peste aluatul din tavă, distribuiți uniform.
Pas 10
Acum pregătim sosul pentru tartă.
Se amestecă 2 ouă cu smântâna lichidă.
Pas 11
Apoi adăugați cașcavalul dat prin răzătoare cea mai mică. Amestecați bine, sărați puțin și după preferință puteți adăuga puțină nucșoară măcinată.
Pas 12
Turnați uniform acest amestec peste umplutura din tartă. Cașcavalul este mai greu să-l distribuiți pentru că rămâne la suprafață - îl întindeți uniform cu o furculiță pe toată suprafața tartei.
Puneți tava la cuptor, timp de aproximativ o oră, până se rumenește, la 180-200 grade.
Pas 13
După ce se rumenește, o scoateți și lăsați puțin să se răcorească. Apoi o scoateți din tavă și serviți ca aperitiv sau ca mâncare.
Pe viitor voi pune și alte variante de quiche, dar cam asta ar fi rețeta de bază orientativă. Cu umplutura puteți improviza oricum, dacă nu vă place broccoli nu o puneți, la fel pieptul de pui se poate înlocui cu ceva din mezelurile preferate.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 buc
(6-8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (13 voturi)