Ingrediente
●
Vinete
2 buc
alegeți vinete mai drepte și subțiri
●
Roșii
3 buc
alegeți să fie cam de aceeași talie ca și vinetele
●
Brânză de vaci
100 g
luați brânză mai dietetică
●
Ulei de măsline
1 lingura
●
Busuioc uscat
1 lingurita
sau amestec de ierburi care vă plac
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Tăiați vinetele rondele, cam de 1 cm grosime, le presărați cu sare și lăsați 15 min să lase din sucul lor.
Pas 2
În acest timp pregătim sosul de brânză. Se dă cașcavalul prin răzătoarea măruntă.
Pas 3
În bolul de mixer puneți toate ingredientele - brânza, cașcavalul, usturoiul, laptele, uleiul, sarea și verdeața. Mixați bine până devine o pastă. Dar să știți, dacă nu aveți blender este suficient să le amestecați bine.
Pas 4
Aici amestecul de brânză și mirodenii.
Pas 5
Luați o bucată de folie (calculați una care să acopere toată compoziția), puneți pe ea o rondea de vinete, ștearsă de sucul pe care îl lasă. O ungeți cu sosul de brânză.
Pas 6
Apoi puneți peste ea o rondea de roșie, o ungeți și pe asta cu brânză.
Pas 7
Repetați procedura încă o dată, ultima va fi o bucată de vinete. Deci sunt 3 rondele de vinete și 2 de roșii.
Pas 8
Înfășurați bine toată compoziția cu folie de aluminiu.
Pas 9
Așa faceți toate vinetele și roșiile, le puneți într-o tavă și dați la cuptor, la 180-200 grade aproximativ 40-60 min.
Pas 10
Le serviți cu ceva verdeață la orice garnitură preferată.
Sunt bune și reci și calde.
Poftă Bună!
Cantitate:
5 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)