Musaca cu carne și legume - varianta rapidă
V-am spus că am fost într-o vacanță la țară, și acolo am găsit noi surse de inspirație - cum au aflat vecinele că am site și că pun rețetele mele acolo, imediat mi-au și arătat câteva rețete de-ale lor, la fel toate revistele și cărțile de culinarie (multe...) care le aveau. Plus la toate, periodic îmi mai și aduceau câte ceva bunicel să gust, o să vă mai arat pe viitor și o rețetă foarte bună de a prepara dovleceii tot de la ele. Vă mulțumesc mult din suflet pentru susținere și pentru tot-tot!
Aici aveți o rețetă super delicioasă, nu am gustat-o acolo dar m-au asigurat fetele că este delicioasă și simplu de preparat. Ajungând la București chiar în prima săptămână am și încercat-o - nu m-am așteptat sincer să fie chiar atât de bună. Toate ingredientele sunt crude și tăiate, se pun straturi cu cașcaval printre ele, iar după ce se coc se topesc în gură.
Foarte, foarte bună, recomand cu încredere dacă vreți să gătiți ceva foarte gustos, simplu și repede.
Ingrediente
●
Carne
1 kg
puteți pune orice carne preferată(fără oase)- anume la această rețetă am pus carne de porc
●
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conservă
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Atenție! Cantitățile sunt pentru o tavă mare de cuptor cu borduri înalte de preferat. Dacă vreți mai puțin, micșorați în jumătate cantitățile.
Deci, se unge tava cu puțin ulei. Carnea se spală și se taie cubulețe mici, o distribuiți pe toată suprafața tăvii. Presărați puțină sare și piper peste ea.
Pas 2
Legumele le curățați și spălați. Și începeți să puneți celelalte straturi de legume peste carne.
Ceapa se taie după preferință și se pune pe carne.
Pas 3
Apoi dați prin răzătoare peste toată suprafața 200 g din cașcavalul pregătit, adică jumătate.
Pas 4
Cartofii se taie pai și se distribuie pe toată suprafața.
Pas 5
Apoi urmează morcovii dați prin răzătoare.
Pas 6
Și ultimul strat, cel de ciuperci tăiate.
Pas 7
Și finalul - dați prin răzătoare cealaltă cantitate de cașcaval, o distribuiți uniform și dați tava la cuptor.
Temperatura este medie, de 180-200 grade.
Pas 8
Lăsați la cuptor aproximativ 1.30-2 ore, până gustați un cartof din musaca și este moale. Dacă se rumenește prea repede puneți o folie de aluminiu deasupra.
Pas 9
Se servește caldă sau încălzită cu orice salată preferată sau murături.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)