Ingrediente
●
Mazăre verde la conservă
150 g
puteți să puneți mai multă sau mai puțină în funcție de cât de mult vă place mazărea
●
Roșii
2 buc
puteți să faceți și fără roșii dacă nu aveți
●
Ceapă verde
2 buc
2 fire
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
●
Zahăr
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Oțet de mere
1 lingura
sau suc de lămâie
●
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Varza se taie mărunt, se presară cu puțină sare și se strânge ușor, aveți grijă să nu o frecați prea mult, pentru că va lăsa mult suc și va fi fleșcă.
Pas 2
Peste varză se adaugă roșiile tăiate mărunt și ceapa verde mărunțită.
Pas 3
Apoi mazărea scursă de sucul ei.
Pas 4
Apoi puneți zahărul, uleiul, oțetul, piperul și sare dacă mai este nevoie. Amestecați bine.
Pas 5
Salata se servește proaspătă, nu o lăsați să stea mai mult de 1-2 ore înainte s-o serviți.
Este perfectă la orice garnitură - carne, cartofi, pește, etc.
Poftă bună!
Cantitate:
500 g
(2 porții)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
5 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)