Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat

Un aperitiv care se prepară repede, este gustos, deosebit și arată foarte bine pe masă festivă. Vol-au-vent-urile sunt niște pateuri ușoare din aluat de foietaj care se pot umple cu orice cremă preferată, aici cu cremă de brânză și somon, foarte, foarte bună.

Ingrediente

Aluat foietaj (franțuzesc)
500 g
un pachet standard de aluat de foietaj
Ouă
1 buc
   
Semințe de susan
1 lingura
   
Cremă de brânză philadelphia
300 g
sau orice altă cremă de brânză cu consistență asemănătoare
Somon afumat
150 g
   
Lămâie
1 buc
folosiți 3-4 linguri de suc de lămâie

Pași de urmat

Pas 1

Lăsați aluatul de foietaj să se dezghețe. Apoi găsiți ceva potrivit pentru decuparea de cerculețe - eu am folosit un pahar mai mic. Pentru decuparea marginilor de cerculețe folosiți un dop de la o sticlă de apă, sau orice altă formă vă place.

Important este să aveți decupate 15 cerculețe mari și încă 15 cerculețe mari din care să decupați marginile - vedeți mai jos pentru ce.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 1
Pas 2

Puneți primele cerculețe mari pe o tavă de cuptor, înțepați bine cu o furculiță și ungeți cu gălbenuș de ou.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 2
Pas 3

Apoi marginile de cerculețe decupate le puneți peste primele, ungeți bine cu gălbenuș de ou. Puteți să puneți și un al treilea strat de margini după aceeași metodă, eu nu am mai pus, le-am făcut mai mici.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 3
Pas 4

Presărați cu susan pateurile și puneți la cuptor la temperatura medie.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 4
Pas 5

Peste 10 min deschideți ușa la cuptor și dacă observați că pateurile s-au umflat prea tare, le scoateți și mai înțepați bine cu furculița mijlocul lor ca să fie mai plat. Puneți din nou la cuptor până se rumenesc.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 5
Pas 6

Scoateți pateurile pe o farfurie și lăsați să se răcească. Le puteți face și cu o zi înainte, dar a doua zi aluatul va fi mai uscat, nu atât de fraged cum este proaspăt.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 6
Pas 7

Pasați cu un blender crema de brânză, somonul și sucul de lămâie - atunci aveam stricat mixerul vertical și l-am folosit pe cel mare, a fost un chin. Deci recomand să folosiți la pasare un mixer vertical sau robot de bucătărie mai performant.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 7
Pas 8

Puteți pune crema în pateuri cu o linguriță și înfrumusețați cu verdeață. Eu am folosit șprițul pentru frișcă ca să fie o formă frumoasă la cremă, și nu am mai pus verdeață deasupra.

Poftă Bună!

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (15-20 bucăți)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

CarmenP
CarmenP 11 Dec 2016, 20:19

Buna, se poate coace foietajul cu o zi inainte de servire? Cum se pastreaza ca sa nu se usuce? Multumesc

lena
Elena (lena) CarmenP 12 Dec 2016, 22:38

Da, sigur ca se poate, dar nu le pastrati la frigider ca se fac tari ca pietrele :)

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 01 Feb 2012, 17:32

Multumesc frumos, draga Lena! Voi lua neaparat foetajul de care spui si revin cu o noua incercare.

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 01 Feb 2012, 00:09

Draga Lena, care e secretul cu foetajul? Mi-au iesit pleostite si suparate. O fi focul cuptorului meu de vina? :(

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 01 Feb 2012, 15:17

Liliana, nu a fost bun aluatul de foietaj, am avut si eu asa cazuri, doar cu Linco imi iese pufos si frumos.

natalia s
natalia s Elena (lena) 03 Jan 2019, 13:54

Eu am folosit foietaj Linco, dar la copt au crescut in toate partile numai drepte nu au ramas. Care o fi cauza? Multumesc

lena
Elena (lena) natalia s 03 Jan 2019, 14:10

Da, s-au stricat si ei intre timp... Incearca si cu foietajul meu rapid de casa, ar trebui sa fie bine 😉

Ellena
Elena (Ellena) 23 Jan 2012, 22:52

oricand as manca acest aperitiv, este asa de delicat si bun...

Poza mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 26 Sep 2010, 08:57

sunt innebunita dupa somon afumat .,...trebuie neaparat sa o incerc si pe aceasta si sigur va fi un aperitiv delicios pt sarbatori..si nu numai!

Nota mea pentru rețetă:
deca
greti serban (deca) 01 Sep 2010, 17:51

UN APERITIV DE NOTA

Nota mea pentru rețetă:
dolcissima
dolcissima 30 Apr 2010, 12:34

Eu le-am facut,doar ca le-am umplut cu pasta de vinete,pasta de ton sau cu pasta de cascaval in amestec cu prosciuto(sunca).Sunt foarte bune,cine nu le-a facut merita sa incerce.Tot din acest aluat fraged am facut si cornulete...au un aspect deosebit ca aperitiv

anutza
Ana (anutza) 29 Apr 2010, 19:04

o sa folosesc un mixer..

anutza
Ana (anutza) 29 Apr 2010, 19:04

dar eu nu am blender...

Lilicica
Lilia (Lilicica) 29 Apr 2010, 10:13

Uau, arata foarte bine!

Arată toate comentariile