Ingrediente
●
Brânză de vaci
600 g
alegeți brânza mai slabă și nu foarte uscată
●
Ouă
6 buc
eu am avut ouă de casă și prăjitura a ieșit mai galbenă
●
Vișine fără sâmburi
500 g
am folosit vișine congelate
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Unt
10 g
pentru uns tava
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
stins cu oțet
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Vișinele se curăță de sâmburi sau se decongelează (eu le-am congelat fără sâmburi)
Pas 2
Se pun împreună ouăle cu zahărul și se bat cu mixerul bine.
Pas 3
Brânza se amestecă cu grișul de grâu.
Pas 4
La compoziția de ouă se adaugă cea de brânză și esența de vanilie. Se amestecă bine cu mixerul.
Pas 5
Apoi bicarbonatul de sodiu stins cu oțet și iarăși amestecați bine.
Pas 6
Tava se unge cu unt și se presară bine cu griș de grâu.
Pas 7
Se toarnă 1/3 din aluat în tavă și peste el se distribuie uniform vișinele.
Pas 8
Turnați restul de aluat în tavă, nivelați și dați la cuptor la temperatura medie - 180-200 grade.
Pas 9
Lăsați până se rumenește frumos, apoi scoateți și lăsați să se răcească bine.
Pas 10
După ce s-a răcit o răsturnați pe un platou și serviți cu mare poftă :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 felii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (11 voturi)