Rețeta am văzut-o într-o emisiune la TV și de atunci îmi tot stătea în minte în "lista de așteptare", nici nu am notat-o pentru că este foarte simplă. Se prepară repede, este consistentă și foarte gustoasă - o mică diversificare la ciorbele și supele clasice. Recomand să o încercați neapărat.
Puiul se spală bine și se pune la fiert cu apă cât să-l acopere.
Aș recomanda să aruncați apa în care a fiert puiul la început, puneți altă apă curată și lăsați din nou să fiarbă. Adăugați legumele întregi (ceapă, morcovi, ardei) curățate și spălate - nu le tăiați mărunt pentru că le folosim numai pentru supă, să facem baza aromată și gustoasă. Puneți 2 frunze de dafin, spumați dacă este nevoie și când începe să fiarbă bine, faceți focul mic și lăsați 40 - 50 de min.
După acest timp scoateți puiul fiert pe o farfurie să se răcorească puțin. Legumele le scoateți și le folosiți la altă mâncare sau le aruncați.
Apoi scoateți pielea de pe pui, carnea o dezosați și rupeți mărunt.
În cratița cu supă puneți porumbul, carnea și faceți focul mare să înceapă să fiarbă bine.
Ouăle le bateți bine cu o furculiță.
Le turnați în supă amestecând continuu cu o lingură ca să iasă ca niște tăiței de ouă.
Și la urmă adăugați verdeața spălată și tocată mărunt, lăsați până începe să fiarbă și stingeți focul.
O serviți peste 15-20 de min ca să se pătrundă aromele în acest timp.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.