Supă de pui cu porumb

Rețeta am văzut-o într-o emisiune la TV și de atunci îmi tot stătea în minte în "lista de așteptare", nici nu am notat-o pentru că este foarte simplă. Se prepară repede, este consistentă și foarte gustoasă - o mică diversificare la ciorbele și supele clasice. Recomand să o încercați neapărat.

Ingrediente
Pui întreg
1 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Ardei gras
1 buc
   
Porumb conservat
500 g
sau congelat
Ouă
4 buc
   
Amestec verdeață(ceapă, mărar, pătrunjel)
1 buc
cam o legătură de mărar și pătrunjel amestecate
Frunză de dafin
2 buc
   
Sare
2 linguri
puneți după gust
Pași de urmat
Pas 1

Puiul se spală bine și se pune la fiert cu apă cât să-l acopere.

Supă de pui cu porumb - Pas 1
Pas 2

Aș recomanda să aruncați apa în care a fiert puiul la început, puneți altă apă curată și lăsați din nou să fiarbă. Adăugați legumele întregi (ceapă, morcovi, ardei) curățate și spălate - nu le tăiați mărunt pentru că le folosim numai pentru supă, să facem baza aromată și gustoasă. Puneți 2 frunze de dafin, spumați dacă este nevoie și când începe să fiarbă bine, faceți focul mic și lăsați 40 - 50 de min.

Supă de pui cu porumb - Pas 2
Pas 3

După acest timp scoateți puiul fiert pe o farfurie să se răcorească puțin. Legumele le scoateți și le folosiți la altă mâncare sau le aruncați.

Supă de pui cu porumb - Pas 3
Pas 4

Apoi scoateți pielea de pe pui, carnea o dezosați și rupeți mărunt.

Supă de pui cu porumb - Pas 4
Pas 5

În cratița cu supă puneți porumbul, carnea și faceți focul mare să înceapă să fiarbă bine.

Supă de pui cu porumb - Pas 5
Pas 6

Ouăle le bateți bine cu o furculiță.

Supă de pui cu porumb - Pas 6
Pas 7

Le turnați în supă amestecând continuu cu o lingură ca să iasă ca niște tăiței de ouă.

Supă de pui cu porumb - Pas 7
Pas 8

Și la urmă adăugați verdeața spălată și tocată mărunt, lăsați până începe să fiarbă și stingeți focul.

O serviți peste 15-20 de min ca să se pătrundă aromele în acest timp.

Poftă Bună!

Supă de pui cu porumb - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 l (10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min