Ingrediente
●
Măsline verzi, fără sâmburi
200 g
sau cu umplutură
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ouăle se bat bine cu laptele și cu un pic de sare.
Pas 2
Apoi din această cantitate de ouă cu lapte faceți 2 omlete. Le prăjiți bine pe tigaie cu ulei încins, să se rumenească bine.
Pas 3
Pieptul de pui se taie în 2 bucăți (dacă trebuie îl dezosați și scoateți pielea), apoi puneți peste fiecare o bucată de folie alimentară și le bateți atent până se fac subțiri și rotunde. Folosirea foliei este obligatorie, altfel pieptul de pui se rupe.
Pas 4
Apoi le sărați, piperați și puneți omleta.
Pas 5
Măslinele le puneți pe un bețișor pentru frigărui și le aranjați pe omletă.
Pas 6
Apoi dați un pic de cașcaval prin răzătoare și îl presărați peste măsline.
Pas 7
Rulați pieptul de pui, veți observa că ajutându-vă cu aceste bețișoare de frigărui este mult mai ușor să o manevrați.
Pas 8
Apoi îl legați cu ață de bumbac de jur împrejur, așa se face să să țină forma rulada, să nu se deformeze la prelucrarea termică. Dacă nu aveți ață de bumbac, puteți să închideți cu scobitori, dar este mai greu și poate ieși umplutura.
Pas 9
La fel montați și a 2-a ruladă, apoi le rumeniți pe o tigaie cu puțin ulei.
Pas 10
Apoi le puneți într-o tavă și lăsați la cuptor aproximativ 40-50 de min la temperatură medie, de 150-180 grade.
O altă variantă ar fi de coacere a ruladei - una mai dietetică - nu o mai prăjiți, o puneți direct în folie de aluminiu, o înveliți bine și lăsați la cuptor aproximativ o oră. În acest caz nu va fi rumenită dar la fel de bună.
Pas 11
O lăsați să se răcească complet, scoateți ața de bumbac și bețișoarele și lăsați la frigider aproximativ 1-2 ore minim, ca să o puteți tăia ușor. O puteți servi ca aperitiv cu alte rulade sau legume.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(2 rulade)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (11 voturi)