Ingrediente
●
Ciuperci marinate
500 g
le cumpărați sau le preparați singuri după rețeta de pe site, de ciuperci marinate
●
Ceapă albă
1 buc
sau ceapă verde
●
Morcovi
2 buc
2 morcovi mai mici, sau 1 mai mare
●
Castraveți murați/în oțet
2 buc
●
Piept de pui fiert
200 g
sau orice altă carne preferați
●
Brânză topită
2 buc
le puneți la congelator să fie tare
●
Oțet
100 ml
dacă puneți ceapă albă, va trebui s-o marinați cu oțet și apă - 1:1
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați morcovii și cartofii, le puneți la fiert pentru 40 de min, apoi le clătiți cu apă rece și curățați de coajă. Lăsați să se răcească bine.
Puneți la fiert și carnea, o fierbeți până este moale și apoi o răcoriți.
Pas 2
Fierbeți ouăle să fie tari. Le curățați apoi și lăsați să se răcească.
Pas 3
Ceapa albă o curățați, tăiați mărunt și o marinați cu 100 ml de oțet amestecat cu 100 ml apă și lăsați aproximativ 1 oră, până pregătiți restul ingredientelor.
Dacă folosiți ceapă verde, treceți peste acest pas.
Pas 4
Pentru a monta salata aveți nevoie de o cratiță sau o tavă de sticlă (eu am folosit din aia pentru cuptor). O ungeți cu ulei și așterneți cu folie alimentară, așa ca să acopere și bordurile bine.
Pas 5
Nu am avut timp să marinez ciuperci și am luat din comerț ciupercile de la Lutece, cele marinate. Dar aș recomanda să le marinați singuri dacă aveți timp, sunt mult mai bune.
Deci, ciupercile le scurgeți bine de marinadă.
Pas 6
În tava pregătită la pasul 4, puneți primul strat de ciuperci, cu căpățânile în jos. Peste el distribuiți ceapa marinată, scursă bine de apă și oțet, sau ceapă verde.
Pas 7
Apoi dați morcovul prin răzătoare și îl distribuiți peste stratul de ceapă, ungeți bine cu maioneză.
Pas 8
Apoi urmează un strat de castraveți în oțet, tăiați rondele - după el carnea tocată mărunt și iarăși ungeți bine cu maioneză.
Pas 9
Aici am făcut o poză la brânza topită de care aveți nevoie, din aia care nu este chiar lichidă, dar nici cașcaval clasic. Neapărat s-o țineți la congelator, ca să o puteți da prin răzătoare.
Pas 10
Dați prin răzătoare brânza topită, aveți grijă să vă mișcați repede ca se topește și nu prea o mai puteți rade.
În alt caz aș recomanda să folosiți un cașcaval simplu, dar mai moale.
Pas 11
Urmează stratul de cartofi dați prin răzătoare, îl ungeți cu maioneză.
Pas 12
Și ultimul strat este cel de ouă fierte date prin răzătoare. Îl ungeți bine cu maioneză și dați bolul cu salată la frigider pentru 8-10 ore, adică perfect ar fi să-l faceți seara și să-l serviți a 2-a zi.
Pas 13
Înainte de a-l servi faceți următoarea procedură:
Întoarceți cratița/bolul cu salată pe o farfurie pe care va fi servit, scuturați bine până se desprinde de pereții tăvii. Scoateți folia alimentară și înfrumusețați salata.
Pas 14
Eu am înfrumusețat-o în stilul la o poieniță verde - cu ceapă verde prin părți și frunze de pătrunjel deasupra.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(12 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)