Salată a la Russe sau Olivie

Salată a la Russe sau Olivie

Salata copilăriei mele, nu știu de ce dar pe atunci nu se făceau atâtea tipuri de salată, la orice ocazie de bază era această salată, căreia rușii de fapt îi spun Olivie. Este salata care obligatoriu se pregătește de Revelion, fiind una din principalele mâncăruri festive.

Cred că din cauza că am mâncat prea mult din ea în copilărie, nu am mai făcut-o de vreo 5 ani, dar în ultimul timp aveam poftă, am preparat-o și iarăși m-a cucerit - mi s-a părut atât de bună :). Salata cred că o știe toată lumea, doar că aici vă spun rețeta așa cum mi se pare, cea mai gustoasă, și așa cum o fac rușii.

Metoda de prezentare nu este obligatorie, doar că am văzut-o mai demult pe un grup de discuții culinare și cred că se potrivește cu această salată :)

Semipreparate

300 ml
ca să fie mai sănătoasă salata recomand să dizolvați maioneza cu iaurt, puneți 50% la 50%

Ingrediente

Cartofi roșii
3 buc
   
Morcovi
3 buc
   
Ouă
5 buc
   
Carne
300 g
luați cotlet de porc sau pulpă de vițel, de fapt atunci când nu vreți să vă complicați puteți pune parizer sau șuncă
Mazăre verde la conservă
300 g
   
Castraveți murați
4 buc
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Sare
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Puneți la fiert carnea, când începe să fiarbă luați spuma și faceți focul mic. Eu am fiert mai multă ca să fac și ciorbă din supa de carne. Lăsați 1.5 - 2 ore până fierbe bine și se face moale.

Salată a la Russe sau Olivie - Pas 1
Pas 2

Cartofii și morcovii se spală bine și se pun la fiert. Faceți focul mic când încep să fiarbă și lăsați 30-40 de min.

Salată a la Russe sau Olivie - Pas 2
Pas 3

Fierbeți ouăle 10 min și apoi le puneți în apă rece până vor fi gata celelalte ingrediente. Aici am fiert 6 ouă, 5 pentru salată și 1 pentru maioneză.

Salată a la Russe sau Olivie - Pas 3
Pas 4

Carnea se scoate și se lasă un pic să se răcorească, legumele și ouăle le curățați de coajă și lăsați un pic și ele să se răcească.

Salată a la Russe sau Olivie - Pas 4
Pas 5

Acum trecem la partea cu tăiatul - toate ingredientele de mai sus se taie cubulețe medii și se pun într-o cratiță mai mare sau bol de salată mai mare, să aveți loc de amestecat.

Salată a la Russe sau Olivie - Pas 5
Pas 6

Apoi scurgeți mazărea de apă și adăugați la salată.

Salată a la Russe sau Olivie - Pas 6
Pas 7

Tăiați cubulețe și castraveții murați, adăugați la restul ingredientelor.

Salată a la Russe sau Olivie - Pas 7
Pas 8

Adăugați maioneza, piperul și sarea, dar atenți cu sarea dacă maioneza este suficient de sărată mai bine o adăugați după ce amestecați și gustați salata.

Asta-i cam toată procedura, puteți s-o serviți și într-un bol simplu sau într-un coșuleț ca în poză, după metoda de la următorii pași.

Salată a la Russe sau Olivie - Pas 8
Pas 9

Acum să vă arăt repede cum se face acel coșuleț în care am pus salata, nu este obligatoriu să-l faceți, dar așa pentru informare să vă explic cum se face.

Pe o farfurie puneți 1-2 bucăți de pâine tăiate mai gros, în ele înfigeți niște sticks-uri sau grisine.

Salată a la Russe sau Olivie - Pas 9
Pas 10

Apoi treceți firele de ceapă, alternând de fiecare dată ordinea în care începeți să le puneți. Așa continuați până ajungeți la înălțimea dorită a coșului.

Salată a la Russe sau Olivie - Pas 10
Pas 11

Apoi ascundeți cu salată verde baza cu pâinea și gata. Arată frumușel coșulețul, merită să încercați o dată să-l faceți, când aveți chef de ceva mai deosebit.

Poftă Bună!

Salată a la Russe sau Olivie - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 porții sănătoase)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

Roddy
Rodica (Roddy) 22 Apr 2014, 22:53

Frumos coșulețul !!! Asa mai in graba am ornat ce mi'a venit pe moment , dar la vara sigur încerc si eu acest coșulet;) 

Poza mea pentru rețetă:
georgia
georgiana robulet (georgia) 21 Jan 2011, 20:43

Cosuletul,,,,da un farmec aparte retetei!Iubesc retetele cu mazare!Eu si la salata de boef pun mazare,asa ca ,te cred,e delicioasa!Inca o data,nota 20!

Ellena
Elena (Ellena) 20 Nov 2010, 20:50

Lena azi am facut si eu aceasta f.buna, numai ca nu am facut cosuletu :( ca nu am gasit ceapa verde...am facut poze si voi pune pe forum! A iesit f.buna!

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 28 Sep 2010, 08:29

Eu adaug la fiert impreuna cu cartofii si un pastarnac, iar la acritura doi gogosari si doi castraveti.

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 07 Sep 2010, 09:22

Da, Lena, ai dreptate, toata lumea stie s-o faca, insa ideea de prezentare pentru care tu ai optat e super!   In straie asa smechere arata altfel!

Nota mea pentru rețetă:
mioara48
mioara48 25 Mar 2010, 17:05

se poate fara mazare eu as pune telina

Nota mea pentru rețetă:
Lilicica
Lilia (Lilicica) 25 Mar 2010, 12:39

Si mie imi place in special cosuletul. Superb!!!

Vera
Vera 25 Mar 2010, 12:02

Foarte tare cosuletul!!!

Natali
Natali 25 Mar 2010, 10:24

Prezentarea este intr-adevar inedita, bravo!

alegrutza
alegrutza 25 Mar 2010, 10:10

super cosuletul din ceapa verde!

Arată toate comentariile