Fetele mele adoră acest desert fin și elegant, iar eu mă bucur pentru că este și extrem de simplu de preparat - de multe ori tindem să complicăm lucrurile, dar gusturile simple oricum își fac loc și rămân preferate.
Trebuie să aveți grijă doar la câteva detalii când preparați rețeta de Panna Cotta, dar în rest este banal de simplu și repede de gătit, poate fi ușor adaptată la orice gust cu fructe preferate și de sezon. De exemplu aici am făcut-o cu piure de mango și ananas, jeleu de fructe de pădure și jeleu de must. Dacă nu aveți chef să vă complicați, o puteți servi deasupra și cu o linguriță din dulceața preferată.
În plus, dacă înlocuiți zahărul cu îndulcitor veți obține o Panna Cotta mai moderată în calorii.
Înmuiați 10g de gelatină în 50-100ml de apă rece, sau conform cu instrucțiunile de pe pachet.
Dacă faceți jeleu de fructe, nu uitați să înmuiați separat și gelatina pentru acesta.
Într-o cratiță turnați 250ml de lapte și 250ml de smântână dulce pentru frișcă.
Adăugați zahărul și vanilia (esență sau păstaie).
Amestecați și puneți pe foc, încălziți până la aproximativ 80 de grade, dacă nu aveți termometru observați când începe să facă aburi laptele și imediat închideți aragazul.
Este foarte important aici tot procesul de amestecare - trebuie să o faceți cu lingura și cu mișcări line și încet, ca să nu se formeze spumă la suprafața compoziției de lapte.
Adăugați gelatina înmuiată, amestecați atent până se dizolvă complet.
Turnați încet (să nu se facă spumă la suprafață) Panna Cotta în pahare sau forme.
Lăsați 5 minute pe masă, apoi mutați în frigider să se gelifieze.
Dacă vreți o formă oblică, aranjați paharul pe o parte într-o cană și sprijiniți-l cu o linguriță, apoi turnați atent compoziția de lapte.
Pentru topping de jeleu puteți folosi orice suc preferat sau piure preparat din fructe proaspete.
Încălziți aproximativ 300-400ml de suc și amestecați cu 10g de gelatină înmuiată până aceasta se dizolvă complet.
Aici am turnat jeleu de must - o combinație fantastică cu Panna Cotta, recomand!
Aici am făcut la blender un piure din pulpa de mango și ananas, l-am amestecat cu puțină apă și gelatină înmuiată.
Iar aici este suc simplu din fructe de pădure.
Important este să știți că jeleul de fructe se toarnă peste compoziția de lapte deja gelifiată, apoi se pune inapoi la frigider până se prinde și al doilea strat.
În varianta cea mai simplă puteți servi Panna Cotta cu o linguriță din dulceațata preferată - vișine, cireșe, afine, etc.
Este fină, catifelată cu un gust foarte elegant și clasic, să încercați neapărat.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.