Ingrediente
●
Unt
130 g
la temperatura camerei
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați bine merele, le curățați de coajă și cotor, apoi tăiați cubulețe.
Puneți-le în tigaie cu sucul de la 1 lămâie și 80g zahăr.
Pas 2
Coaceți la foc mediu și amestecați periodic totul, până zeama de la mere se evaporă complet.
Lăsați să se răcească până pregătim aluatul.
Pas 3
Ungeți cu puțin unt tava de cuptor (26-28cm în diametru), de preferat cu borduri detașabile pentru o manevrare mai ușoară a prăjiturii după coacere.
Pas 4
Într-un bol amestecați 400g făină, 150g zahăr și 15g praf de copt.
Pas 5
Adăugați 2 ouă și 120g unt moale.
Pas 6
Amestecați totul bine cu degetele până se formează firimituri de aluat.
Pas 7
Puneți aproximativ 2/3 din aceste firimituri în tava pregătită anterior și le distribuiți în strat uniform.
Pas 8
Apoi le presați cu palma ca să se lipească între ele și să formeze blatul de la baza prăjiturii cu mere.
Neapărat ridicați și modelați niște borduri, cam de 1cm.
Pas 9
Puneți merele călite și le distribuiți uniform cu lingura.
Pas 10
Peste mere presărați uniform restul de firimituri de aluat din bol.
Pas 11
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40 minute.
Apoi o scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet. Luați atent bordurile tăvii, porționați și savurați.
Poftă bună!
Cantitate:
12 portii
(tavă de 26-28cm diametru)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: