Anul trecut, la un eveniment în familie, verișoara mea ne-a servit la masa festivă cu acest sos de ardei iute făcut în casă. A fost atât de bun, se combina perfect cu mâncărurile de carne sau mezeluri, era potrivit de iute, dulce, aromatic, colorat, cremos - un succes total și, bineînțeles, rețeta a fost cerută imediat...
Am pregătit cantitate dublă pentru sezonul trecut ca variantă de test, dar a fost atât de cerut și apreciat de toată familia încât a trebuit să dozez foarte atent consumul borcanelor cu acest sos chili de casă, să ne ajungă până la sezonul nou de ardei iute. Anul ăsta voi face de 4 ori mai multe borcane, fiindcă este ideal și ca un mic cadou pentru orice persoană amatoare de sosuri interesante, dar și ca alint de familie la orice mâncare de carne - chiftele, mici, grătar, etc.
Recomand cu mare încredere acest sos sau dulceață de ardei iute de casă, este absolut minunată rețeta! Gradul de iute îl puteți regla din proporția de ardei iute vs ardei kapia, dar este important să alegeți ardeii mai iuți sau mai potriviți. După gustul nostru, sosul fiind testat pe majoritatea membrilor familiei, proporția de mai jos e cea mai bună.