Prăjitura cu prune din revista "New York Times"

Prăjitura cu prune din revista "New York Times"

O prăjitură americană mega populară, în fiecare sezon este publicată de mulți ani în revista "The New York Times", de aici și numele, bineînțeles. Pe bună dreptate este faima acestei prăjituri cu prune - ingredientele sunt simple și la îndemână, se prepară foarte rapid - câteva mișcări și deja o aveți la cuptor.

Gustul și mirosul sunt absolut fantastice, bate orice prăjitură cu prune pregătită de mine până acum, e fragedă, aromată și fină, familia mea a dat un "like" mare cu rugămintea să mai repet rețeta pe viitor.

Ingrediente

Unt
110 g
să fie moale, la temperatura camerei
Zahăr
150 g
   
Ouă
2 buc
   
Făină albă
130 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Sare
0.25 lingurite
   
Prune
12 buc
   
Zahăr de trestie
2 linguri
   
Scorțișoară
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Puneți într-un bol 110g unt moale, 150g de zahăr și un vârf de linguriță de sare.

Amestecați totul bine cu un mixer.

Prăjitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 1
Pas 2

Adăugați 2 ouă, iarăși amestecați.

Prăjitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 2
Pas 3

Puneți 130g de făină și 1 linguriță praf de copt, amestecați bine până nu mai sunt cocoloașe în aluat.

Prăjitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 3
Pas 4

Așterneți cu hârtie de copt o tavă de 22-24cm în diametru, puteți unge și cu puțin unt pereții laterali.

Mutați aluatul în tavă, îl distribuiți uniform cu o lingură pe toată suprafața.

Prăjitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 4
Pas 5

Spălați prunele, tăiați jumătăți și scoateți sâmburii.

Jumătățile de prune le aranjați cu secțiunea în jos pe toată suprafața prăjiturii.

Prăjitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 5
Pas 6

Deasupra presărați puțin zahăr de trestie brun și scorțișoară.

Prăjitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 6
Pas 8

Coaceți prăjitura cu prune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute, sau până se rumenește uniform.

 

Prăjitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 8
Pas 9

Lăsați să se răcească complet în tavă măcar 1 oră, apoi porționați și serviți. Este fantastic de bună, fragedă și aromată.

Poftă bună!

Prăjitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 portii (formă de 22-24cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

anhelik
anhelik 15 Sep 2024, 20:06

In seara aceasta am preparat aceasta prajitura, este speciala, aromatizata si un gust exceptional.

anhelik
anhelik 15 Sep 2024, 20:24

Iata si fotografia

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: