Prăjitura rapidă cu brânză și cireșe

Prăjitura rapidă cu brânză și cireșe

Aveam poftă de o prăjitură cu cireșe, dar și de una cu brânză; dilema s-a rezolvat repede după ce am zis să le combin, și bineînțeles, într-un mod cât mai simplu. Rezultatul ne-a surprins, a ieșit o prăjitură minunată cu gust complet și fresh de la cireșe; fetele mele tare au apreciat-o.

Neapărat să alegeți brânza mai grunjoasă și scursă bine de zer pentru această rețetă de prăjitură cu brânză și cireșe; o găsiți cam la toate magazinele, doar să vă uitați bine ce luați. Și bineînțeles, puteți înlocui cireșele cu orice fructe de sezon preferate - vișine, afine, coacăze, etc.

Ingrediente

Ouă
4 buc
   
Zahăr
250 g
   
Esență de vanilie
1 lingurita
   
Ulei
100 ml
   
Lapte bătut/iaurt/chefir
250 ml
   
Făină albă
350 g
   
Praf de copt
10 g
   
Brânză de vaci
300 g
alegeți brânza mai grunjoasă și bine scursă de zer
Cireșe fără sâmburi
500 g
sau alte fructe de sezon preferate
Zahăr pudră
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Amestecați într-un bol mai mare 4 ouă, 250 g zahăr și esență de vanilie.

Prăjitura rapidă cu brânză și cireșe - Pas 1
Pas 2

Adăugați și încorporați treptat 100 ml de ulei.

Prăjitura rapidă cu brânză și cireșe - Pas 2
Pas 3

Turnați 250 ml chefir sau iaurt mai lichid, amestecați.

Prăjitura rapidă cu brânză și cireșe - Pas 3
Pas 4

La final puneți 350 g de făină și 10 g praf de copt, amestecați bine cu telul sau mixerul până nu mai sunt cocoloașe.

Prăjitura rapidă cu brânză și cireșe - Pas 4
Pas 5

Așterneți cu hârtie de copt o tavă mare de cuptor, cea de la cuptorul clasic și aragaz cu 4 ochiuri.

Turnați aluatul în ea și îl întindeți uniform cu o lingură pe toată suprafața.

Prăjitura rapidă cu brânză și cireșe - Pas 5
Pas 6

Peste aluat presărați cu mâinile din loc în loc brânza de vaci.

Prăjitura rapidă cu brânză și cireșe - Pas 6
Pas 7

La fel și cireșele.

Prăjitura rapidă cu brânză și cireșe - Pas 7
Pas 8

Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute, sau până se rumenește uniform.

Lăsați să se răcească în tavă minim 30 de minute după cuptor.

Prăjitura rapidă cu brânză și cireșe - Pas 8
Pas 9

Înainte de feliere și servire, o presărați cu puțin zahăr pudră; brânza nefiind dulce, are nevoie de puțin gust.

Apoi tăiați și savurați, este absolut delicioasă și foarte aromată.

Poftă bună!

Prăjitura rapidă cu brânză și cireșe - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc (1 tavă mare de cuptor)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

TatianaLuchian300
Tatiana Luchian (TatianaLuchian300) 13 Jun 2024, 18:34

Delicioasă,dar brînza a ieșit puțin uscata.Poate de amestecat cu aluatul?

lena
Elena (lena) Tatiana Luchian (TatianaLuchian300) 13 Jun 2024, 18:39

Noua ne place asa, dar puteti usor s-o apasati mai in aluat cu lingura, sau de amestecat.😉