Cantucci sau Biscotti italieni

Cantucci sau Biscotti italieni

De fiecare dată reușesc rețetele italiene să mă surprindă prin simplitate, gust fin și deosebit - mai încerc ceva nou și, ca la acești biscuiți Cantucci, singura reacție este "Mamma Mia!". Posibil că ați mai auzit de Biscotti, Cantucci, Cantuccini cu migdale - toți sunt aceiași biscuiți clasici din regiunea Prato în Toscana, se servesc de regulă la desert și se înmoaie pe parcurs în vin dulce, dar sunt minunați și la cafeaua de dimineață, și la gustarea de școală, ca orice fursecuri.

M-au surprins Cantucci prin simplitatea și modul rapid de preparare, nu trebuie să modelați fiecare biscuiț separat, totul e simplu și foarte banal. Cu siguranță și cei începători în bucătărie vor reuși cu brio să-i prepare. La noi toți i-au apreciat, abia aștept să mai fac câteva ture și să încerc arome noi la această rețetă de bază.

Ingrediente

Făină albă
300 g
   
Praf de copt
10 g
   
Migdale
125 g
puteți combina cu fistic, alune sau alte nuci preferate
Zahăr
215 g
   
Sare
0.25 lingurite
   
Ouă
2 buc
   
Unt topit
60 g
   
Esență de vanilie
1 lingurita
în plus, se mai poate adăuga coajă rasă de portocale

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol amestecați 300g făină, 10g praf de copt, un vârf de linguriță sare, 125g migdale și 215g zahăr.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 1
Pas 2

Adăugați untul topit și 2 ouă, amestecați bine cu o lingură sau mixerul la viteză mică.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 2
Pas 3

Vă opriți când aluatul are textura uniformă, nu trebuie frământat prea mult.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 3
Pas 4

Folosind o lingură sau spatulă, îl scoateți din bol pe masa presărată cu puțină făină și îl împărțiți în 2 bucăți.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 4
Pas 5

Formați din fiecare câte un rulou, să fie cam de lungimea tăvii de cuptor.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 5
Pas 6

Așezați tava de cuptor cu hârtie de copt și aranjați rulourile formate în ea, cu minim 10cm distanță între ele.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 6
Pas 7

Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 minute, fără ventilație.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 7
Pas 8

După cuptor, lăsați 5 minute să se răcească pe masă, apoi pe un fund tăiați rulourile felii de aproximativ 1.5cm lățime.

Vreau să menționez aici că ar fi bine cuțitul să fie cât mai ascuțit și bun, iar mișcările de tăiere să le faceți ferm, ca să nu se fărâmiteze feliile de Cantucci.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 8
Pas 9

Așezați feliile de biscuiți înapoi în tava de cuptor cu secțiunea în sus și le mai puneți în cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 9
Pas 10

Lăsați apoi puțin să se răcească și le puteți savura simple, cu lapte, ceai, cafea, vin etc.

Poftă bună!

Cantucci sau Biscotti italieni - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Solonenco
Solonenco 09 Jun 2024, 23:08

Delicios! Merci Lena

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Solonenco 10 Jun 2024, 08:47

Super👍🙏🏻