Ingrediente
●
Unt
200 g
să fie moale, la temperatura camerei
●
Esență de vanilie
1 lingurita
●
Praf de copt
0.25 lingurite
un sfert de linguriță
●
Sare
0.25 lingurite
un sfert de linguriță
●
Arahide coapte, fără sare
200 g
sau orice alte nuci preferați
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol adânc puneți 200g de unt moale, 125g de zahăr și 1 linguriță esență de vanilie. Amestecați totul bine cu o lingură sau mixer.
Pas 2
Adăugați 1 ou, iarăși amestecați.
Pas 3
Măsurați 375g de făină într-un bol mai mic, adăugați 1/4 de linguriță de praf de copt și 1/4 linguriță de sare, amestecați bine cu o lingură.
Pas 4
Adăugați compoziția de făină la cea de unt și amestecați totul bine, cu o lingură sau paleta mixerului de aluat fraged.
Pas 5
Aluatul obținut îl înveliți cu folie de plastic și puneți la frigider pentru 30 minute.
Pas 6
În acest timp tăiați cu un cuțit 200g de arahide, sau oricare alte nuci aveți și vă plac.
Dacă nu le aveți deja cumpărate coapte (fără sare!), puneți un pic arahidele la cuptor sau pe o tigaie să se rumenească puțin și să capete acea aromă fină.
Pas 7
Porniți cuptorul să se preîncălzească la 190 de grade și în acest timp modelăm biscuiții.
Mai întâi presați atent aluatul cu palmele și degetele, fiind fraged marginile au tendința să crape. Doar puțin îl adunați cu dosul palmei și din nou presați.
Pas 8
Apoi vă ajutați cu făina pe masă și întindeți cu făcălețul o foaie cam de 5-6mm grosime.
Pas 9
Tăiați cu o cană mai largă, sau pahar, cercuri de 8-10cm. Dacă aveți forme rotunde mai zimțate ar fi și mai bine, așa marginile vor arăta ceva mai frumos.
Pas 10
Resturile de aluat rămase după decuparea biscuiților le adunați într-o altă bilă, iarăși o întindeți cu făcălețul și formați alți biscuiți, continuați tot așa până terminați tot aluatul.
Pas 11
Cu un capac de la sticla de apă (sau ceva similar) decupați centrul de la cercurile de aluat, ca să formați niște inele.
Pas 12
Ungeți cu albuș de ou crud inelele formate.
Pas 13
Puneți biscuiții cu această parte lipicioasă în arahidele tăiate, ușor presați.
Pas 14
Ridicați, puteți să mai presărați niște bucățele deasupra dacă vreți stratul de alune să fie mai generos.
Pas 15
Astfel formați pe parcurs toți biscuiții, aranjați-i în tăvi de cuptor.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 15 minute, sau până încep să se rumenească ușor.
Pas 16
După cuptor lăsați să se răcească complet, apoi serviți și savurați cu toată familia, sunt aromați, fragezi și foarte buni.
Poftă Bună!
Cantitate:
25 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: