Ingrediente
●
Fasole roșie la conservă
400 g
●
Ulei
50 ml
oricare preferați
●
Sare
1 lingurita
după gust
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând curățați și spălați toate legumele, proporția la fiecare din ele în rețetă o puteți regla după propriul gust și poftă, dar sfecla trebuie să fie "vedeta".
Pas 2
Într-o tigaie mai mare turnați uleiul, adăugați ceapa tăiată cubulețe și căliți la foc mediu timp de 5 minute amestecând periodic.
Pas 3
În acest timp tăiați cubulețe mici, sau mai mari, sfecla cu morcovii.
Pas 4
Adăugați-le în tigaie când observați că ceapa abia începe să se rumenească ușor.
Amestecați totul bine și căliți la foc mediu timp de 10 minute.
Pas 5
Apoi adăugați toată conserva de fasole roșie, inclusiv și zeamă, amestecați bine.
Pas 6
Acum cel mai important este să căliți totul la foc mic (foarte important, ca să nu ardeți totul!), amestecând periodic.
Recomand neapărat să puneți și un capac deasupra, așa sfecla se va găti mai repede. Timpul de gătire poate varia, gustați periodic câte un cubuleț de sfeclă și vedeți dacă mai lăsați pe foc tigaia sau nu.
Pas 7
La final, când legumele au textura care vă place (eu prefer să le las ușor crocante chiar), potriviți de sare și piper negru măcinat după gust.
Este delicioasă și bună de servit imediat, caldă sau chiar rece, ca o salată de legume rădăcinoase.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării: