Pesto Rosso

Pesto Rosso

Astăzi vă propun să încercați combinația de arome din Pesto Rosso, adică un pesto roșu, fratele sosului Pesto Genovese, cel verde. Este extraordinar la gust și aromă, ceva mai domol decât pesto verde și parcă un pic mai complet. Noi îl iubim în sandwich-uri, lipii, pizza, paste, bruschete sau chiar simplu pe pâine.

Mi-a stat în cap acest Pesto Rosso de când l-am gustat în Italia anul trecut, am zis să caut o rețetă simplă, dar cât se poate de autentică. Eu cred că am găsit-o, după câteva teste și ajustări mi se pare cea mai bună combinație pentru pesto roșu, în plus puteți adapta rețeta la varianta vegană dacă nu folosiți parmesan.

Anume pentru acest Pesto Rosso mi-am propus să prepar în sezonul de vară mai multe borcane cu roșii uscate în ulei din producție proprie, ar fi mult mai ieftin dar și mai sănătos.

Ingrediente

Roșii uscate
100 g
cele în ulei la borcan, cantitatea netă se referă doar la roșiile pe care le scoateți din ulei
Capere
1 lingurita
cele în oțet
Busuioc
1 buc
adică 1 fir cu 4-5 frunze
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Caju crud
25 g
sau semințe de pin, alte nuci aveți la îndemână
Parmezan
25 g
în varianta de post/vegană îl omiteți
Oțet balsamic
1 lingurita
cel roșu
Sare
1 lingurita
   
Ulei de măsline extravirgin
100 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

PREGĂTIȚI INGREDIENTELE pentru rețetă.

Mie îmi place să folosesc anume caju crud în sosul Pesto, pentru că-i oferă o textură cremoasă deosebită.

Pesto Rosso - Pas 1
Pas 2

Puneți-le pe toate într-un blender.

Pesto Rosso - Pas 2
Pas 3

Mixați și blendați bine, dacă sosul are structură mai densă și se amestecă greu, mai adăugați puțin ulei de măsline în el.

Pesto Rosso - Pas 3
Pas 4

Continuați până obțineți o consistență uniformă și fină.

Pesto Rosso - Pas 4
Pas 5

Îl puteți folosi și servi imediat, sau îl păstrați într-un borcan la frigider și timp de 1-2 săptămâni folosiți la nevoie.

Neapărat, pentru conservare și păstrare mai bună, să fie întotdeauna acoperit la suprafață cu un strat subțire de ulei de măsline.

Savurați mai întâi simplu pe pâine și apoi sunt sigură că veți găsi ce să faceți cu el!

Poftă Bună!

Pesto Rosso - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 250 g (1 borcan mic)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!