Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce Rețetă VIDEO

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce

Pentru cei care aveți poftă de turtă dulce, dar și de prăjitură/tort în zilele de Crăciun, vă propun o combinație minunată dintre cele două rețete - Prăjitură de Turtă Dulce. Rețeta este foarte bună, texturile și aromele se potrivesc minunat sezonului, dar mai ales se prepară simplu și cu ingrediente la îndemână în orice bucătărie.

Crema de brânză se combină perfect cu gustul de turtă dulce, dar cu siguranță puteți folosi o cremă de frișcă cu mascarpone, sau oricare alta preferați.

Și această rețetă am pregătit-o împreună cu Agrana și Zahărul Mărgăritar, încă mai prindeți Concursul din decembrie de pe pagina de Facebook Zahăr Mărgăritar, găsiți toate detaliile acolo.

Ingrediente

Ouă
2 buc
   
Zahăr
75 g
   
Unt topit
100 g
   
Iaurt
75 g
   
Miere
120 g
   
Făină albă
160 g
   
Praf de copt
10 g
   
Scorțișoară măcinată
1 lingurita
plus încă o linguriță pentru decor
Cacao pudră
1 lingurita
   
Mirodenii pentru turtă dulce
0.5 lingurite
opțional, găsiți link spre rețeta mea în pașii mai jos
Cremă de brânză
500 g
tip Philadelphia
Zahăr pudră
150 g
   
Merișoare uscate
0.5 pahare
opțional pentru decor, puteți înlocui cu orice altceva preferați

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol mare puneți 2 ouă și 75g de zahăr, amestecați bine cu un tel.

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 1
Pas 2

Adăugați 100g de unt topit (și puțin răcorit), 120g de miere și 75g de iaurt, amestecați.

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 2
Pas 3

Puneți 160g de făină, 10g praf de copt, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de cacao pudră și 0.5 linguriță de mirodenii pentru turtă dulce (aici rețeta mea, pașii 1-3).

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 3
Pas 4

Amestecați aluatul bine cu un tel sau mixer până nu mai sunt cocoloașe.

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 4
Pas 5

Turnați-l într-o tavă de cuptor de aproximativ 26-28cm în diametru, așternută cu hârtie de copt și nivelați cu o lingură.

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 5
Pas 6

Coaceți blatul acesta pentru prăjitură în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute, sau până trece testul scobitorii.

După cuptor lăsați neapărat să se răcească 2-3 ore pe masă.

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 6
Pas 7

Scoateți turta dulce din tavă, dați la o parte hârtia de copt și o mutați pe un platou sau farfurie.

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 7
Pas 8

Într-un bol mediu amestecați 500g de cremă de brânză cu 150g de zahăr pudră.

Am folosit în rețetă Zahăr Praf Mărgăritar, urmăriți neapărat și Concursul din decembrie de pe pagina de Facebook Zahăr Mărgăritar.

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 8
Pas 9

Amestecați mai întâi crema cu o lingură, să nu vă zboare zahărul pudră prin toată bucătăria.

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 9
Pas 10

Apoi continuați încă 2-3 minute cu mixerul până este uniformă și fermă.

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 10
Pas 11

Puneți toată această cremă peste blatul de turtă dulce și o nivelați atent cu lingura.

Nu trebuie să fie perfect dreaptă, nu e cazul.

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 11
Pas 12

Acoperiți cu o folie de plastic și lăsați la frigider câteva ore sau peste noapte.

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 12
Pas 13

După acest timp decorați prăjitura cu puțină scorțișoară sau cacao pudră, folosind o sită mică.

Dacă nu vă place aroma intensă de scorțișoară, folosiți doar cacao aici.

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 13
Pas 14

Opțional puteți decora cu merișoare uscate, sau orice altceva doriți.

Poftă Bună!

Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 portii (10-12 porții)
Timp de preparare: 300 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!