Gingerbread Cake, sau Prăjitură de Turtă Dulce Rețetă VIDEO
Pentru cei care aveți poftă de turtă dulce, dar și de prăjitură/tort în zilele de Crăciun, vă propun o combinație minunată dintre cele două rețete - Prăjitură de Turtă Dulce. Rețeta este foarte bună, texturile și aromele se potrivesc minunat sezonului, dar mai ales se prepară simplu și cu ingrediente la îndemână în orice bucătărie.
Crema de brânză se combină perfect cu gustul de turtă dulce, dar cu siguranță puteți folosi o cremă de frișcă cu mascarpone, sau oricare alta preferați.
Și această rețetă am pregătit-o împreună cu Agrana și Zahărul Mărgăritar, încă mai prindeți Concursul din decembrie de pe pagina de Facebook Zahăr Mărgăritar, găsiți toate detaliile acolo.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Scorțișoară măcinată
1 lingurita
plus încă o linguriță pentru decor
●
Cacao pudră
1 lingurita
●
Mirodenii pentru turtă dulce
0.5 lingurite
opțional, găsiți link spre rețeta mea în pașii mai jos
●
Cremă de brânză
500 g
tip Philadelphia
●
Merișoare uscate
0.5 pahare
opțional pentru decor, puteți înlocui cu orice altceva preferați
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mare puneți 2 ouă și 75g de zahăr, amestecați bine cu un tel.
Pas 2
Adăugați 100g de unt topit (și puțin răcorit), 120g de miere și 75g de iaurt, amestecați.
Pas 3
Puneți 160g de făină, 10g praf de copt, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de cacao pudră și 0.5 linguriță de mirodenii pentru turtă dulce (aici rețeta mea, pașii 1-3).
Pas 4
Amestecați aluatul bine cu un tel sau mixer până nu mai sunt cocoloașe.
Pas 5
Turnați-l într-o tavă de cuptor de aproximativ 26-28cm în diametru, așternută cu hârtie de copt și nivelați cu o lingură.
Pas 6
Coaceți blatul acesta pentru prăjitură în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute, sau până trece testul scobitorii.
După cuptor lăsați neapărat să se răcească 2-3 ore pe masă.
Pas 7
Scoateți turta dulce din tavă, dați la o parte hârtia de copt și o mutați pe un platou sau farfurie.
Pas 9
Amestecați mai întâi crema cu o lingură, să nu vă zboare zahărul pudră prin toată bucătăria.
Pas 10
Apoi continuați încă 2-3 minute cu mixerul până este uniformă și fermă.
Pas 11
Puneți toată această cremă peste blatul de turtă dulce și o nivelați atent cu lingura.
Nu trebuie să fie perfect dreaptă, nu e cazul.
Pas 12
Acoperiți cu o folie de plastic și lăsați la frigider câteva ore sau peste noapte.
Pas 13
După acest timp decorați prăjitura cu puțină scorțișoară sau cacao pudră, folosind o sită mică.
Dacă nu vă place aroma intensă de scorțișoară, folosiți doar cacao aici.
Pas 14
Opțional puteți decora cu merișoare uscate, sau orice altceva doriți.
Poftă Bună!
Cantitate:
10 portii
(10-12 porții)
Timp de preparare:
300 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: