Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Unt
200 g
moale, la temperatura camerei
●
Esență de vanilie
1 lingurita
●
Smântână
3 linguri
sau iaurt
●
Scorțișoară măcinată
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând separați gălbenușul de albuș la un ou.
Gălbenușul îl vom folosi în aluat, iar albușul pentru decorul biscuiților cu mere.
Pas 3
Puneți tot aici un ou și gălbenușul de ou separat la primul pas, o linguriță esență de vanilie și 3 linguri de smântână.
Amestecați totul bine cu un tel, sau la fel de bine puteți folosi un mixer pentru a prepara aluatul.
Pas 4
Adăugați 450g de făină și 10g praf de copt.
Pas 5
Începeți să amestecați totul cu un tel sau lingură.
Pas 6
Apoi când se formează firimituri, adunați aluatul cu mâinile.
Pas 7
La final veți obține un aluat moale și nelipicios, îl puneți la frigider pentru 10 minute.
Pas 8
În acest timp tăiați jumătăți 2 mere, le curățați de coajă și cotor.
Feliați fiecare jumătate de măr în bucăți de aproximativ 2-3mm grosime.
Pas 9
Presărați peste feliile de mere o linguriță de scorțișoară și amestecați atent.
Pas 10
Luați aluatul de biscuiți din frigider, îl presați puțin cu mâinile și treceți prin făină.
Pas 11
Întindeți cu făcălețul o foaie subțire de aproximativ 3mm grosime.
Pas 12
Cu o cană sau pahar tăiați cercuri din aluat.
Diametrul cănii folosite recomand să-l alegeți după mărimea feliilor de mere, depinde cât de mari sau mici mere aveți.
Pas 13
Resturile rămase după tăiatul cercurilor iarăși le adunați într-o bilă, o întindeți cu făcălețul și tăiați din nou cu cana.
Tot așa continuați până se termină tot aluatul.
Pas 14
Formăm biscuiții astfel:
- luați un cerc de aluat și pe o jumătate din el puneți o felie de măr cu scorțișoară;
Pas 15
- îndoiți cercul, formați o semilună uniformă;
Pas 16
- o ungeți deasupra cu puțin albuș de ou (de la pasul 1), folosind o pensulă;
Pas 17
- apoi treceți această porțiune lipicioasă prin zahărul cristal rămas (îl puneți într-o farfurie sau bol larg).
Pas 18
La fel formați și restul biscuiților, le aranjați pe parcurs cu partea zaharisită în sus într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Pas 19
Coaceți-i în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, până se rumenesc ușor.
Pas 20
Lăsați să se răcească puțin, apoi savurați și observați cum arată secțiunea cu felia de măr la interior.
Foarte buni și fragezi acești biscuiți cu mere și scorțișoară, parcă ar fi niște mini plăcinte cu mere.
Poftă Bună!
Cantitate:
40 buc
(2 tăvi de biscuiți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: