Ingrediente
●
Paste
500 g
orice formă preferați
●
Piept de pui dezosat
1 buc
●
Sos pesto
2 linguri
cumpărat sau de casă (aveți link în pași și descriere)
●
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
250 g
●
Roșii cherry
10 buc
opțional
●
Pătrunjel tocat
3 linguri
●
Sare
1 lingurita
după gust
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți toate ingredientele pentru rețetă, tăiați mărunt ceapa și usturoiul.
Pieptul de pui se taie julien - felii subțiri și lungi.
Pas 2
Puneți la fiert pentru paste o cratiță mare cu 4 litri de apă și 1 lingură de sare.
Când începe să fiarbă puneți pastele și fierbeți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pas 3
În același timp puneți pe foc o tigaie adâncă, cu puțin ulei și ceapa tocată mărunt, amestecați periodic până începe să se rumenească ușor.
Pas 4
Adăugați usturoiul mărunțit, amestecați și căliți încă 1 minut.
Pas 5
Adăugați pieptul de pui feliat, amestecați periodic și căliți până se rumenește puțin.
Pas 6
Adăugați roșiile cherry tăiate jumătăți, amestecați și mai lăsați 1 minut.
Pas 7
Turnați 250ml de smântână lichidă de 30% grăsime, adăugați 2 linguri de sos pesto, amestecați și fierbeți sosul 5 minute la foc mediu.
Pas 8
Acum potriviți acest sos de sare și piper după gust, adăugați pătrunjelul tocat și amestecați.
Faceți focul mic și așteptați până sunt gata fierte pastele.
Pas 9
Între timp ar trebui să fie gata și pastele, dar înainte să le scurgeți salvați și turnați într-un borcan aproximativ 300ml din apa în care au fiert.
Pas 10
Pastele scurse de restul apei le puneți repede peste sosul din tigaie.
Pas 11
Adăugați 50g de parmesan ras și apa fierbinte salvată de la paste.
Pas 12
Amestecați totul foarte bine, să fie bine acoperite cu sos.
Serviți imediat (eventual cu încă puțin parmesan deasupra), cât sunt încă cremoase, dacă le lăsați mai mult de 15 minute în tigaie, pastele vor absorbi sosul și nu vor mai fi la fel de cremoase, dar totuși la fel de gustoase.
Poftă Bună!
Cantitate:
6 portii
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)