Pui cu smântână în stil georgian - Shkmeruli

Pui cu smântână în stil georgian - Shkmeruli

Am încercat luna trecută această rețetă de pui cu smântână în varianta georgiană și a fost foarte apreciată de toată familia. Este o mâncare foarte gustoasă, aromele se combină minunat, carnea e fragedă, neapărat să încercați și poate să diversificați puțin meniul familiei. Nu vă trebuie ingrediente deosebite, doar o altfel de combinație și vă bucurați de gusturi noi, mai interesante.

Ca și la orice altă mâncare de pui cu smântână puteți alege orice garnitură preferată - piure de cartofi, orez, etc. Dar și simplu cu pâine, eventual o salată pe lângă, va fi absolut delicioasă.

Ingrediente

Pulpe superioare de pui
8 buc
puneți mai multe sau mai puține, în funcție de mărimea familiei și dimensiunea tigăii
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
500 ml
   
Usturoi (cățeii)
5 buc
   
Unt
30 g
   
Pătrunjel tocat
4 linguri
   
Sare
1 lingurita
după gust
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
plus alte mirodenii preferate pentru pui
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Asezonați pulpele de pui pe toate părțile cu puțină sare, piper, boia de ardei și eventual alte mirodenii preferate.

Pui cu smântână în stil georgian - Shkmeruli - Pas 1
Pas 2

Într-o tigaie topiți untul și puneți la prăjit carnea. Întoarceți pe ambele părți până se rumenește frumos.

În acest timp puteți să curățați și tocați mărunt usturoiul.

Pui cu smântână în stil georgian - Shkmeruli - Pas 2
Pas 3

Scoateți carnea din tigaie și puneți repede la călit usturoiul tocat, amestecați.

Pui cu smântână în stil georgian - Shkmeruli - Pas 3
Pas 4

Lăsați-l 1 minut, apoi turnați smântâna lichidă și jumătate de pahar de apă, amestecați.

Pui cu smântână în stil georgian - Shkmeruli - Pas 4
Pas 5

Când sosul începe să fiarbă, puneți în el bucățile de pui prăjit, acestea ar trebui să fie bine adâncite acolo.

Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute, sau până carnea este moale.

Pui cu smântână în stil georgian - Shkmeruli - Pas 5
Pas 6

Pe parcursul fierberii mai întoarceți bucățile de carne pe cealaltă parte, să se gătească uniform.

Pui cu smântână în stil georgian - Shkmeruli - Pas 6
Pas 7

Când vedeți că este gătită bine carnea, observați consistența sosului. Dacă este încă prea lichid, faceți focul mare și lăsați să fiarbă repede și intens până se îngroașă la consistența care vă place.

Gustați de sare și o potriviți după gust, adăugați deasupra pătrunjelul tocat și închideți focul.

Serviți cu orice garnitură preferată și savurați.

Poftă Bună!

Pui cu smântână în stil georgian - Shkmeruli - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 portii
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!