Ingrediente
●
Pulpe superioare de pui
8 buc
puneți mai multe sau mai puține, în funcție de mărimea familiei și dimensiunea tigăii
●
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
500 ml
●
Pătrunjel tocat
4 linguri
●
Sare
1 lingurita
după gust
●
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
plus alte mirodenii preferate pentru pui
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Asezonați pulpele de pui pe toate părțile cu puțină sare, piper, boia de ardei și eventual alte mirodenii preferate.
Pas 2
Într-o tigaie topiți untul și puneți la prăjit carnea. Întoarceți pe ambele părți până se rumenește frumos.
În acest timp puteți să curățați și tocați mărunt usturoiul.
Pas 3
Scoateți carnea din tigaie și puneți repede la călit usturoiul tocat, amestecați.
Pas 4
Lăsați-l 1 minut, apoi turnați smântâna lichidă și jumătate de pahar de apă, amestecați.
Pas 5
Când sosul începe să fiarbă, puneți în el bucățile de pui prăjit, acestea ar trebui să fie bine adâncite acolo.
Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute, sau până carnea este moale.
Pas 6
Pe parcursul fierberii mai întoarceți bucățile de carne pe cealaltă parte, să se gătească uniform.
Pas 7
Când vedeți că este gătită bine carnea, observați consistența sosului. Dacă este încă prea lichid, faceți focul mare și lăsați să fiarbă repede și intens până se îngroașă la consistența care vă place.
Gustați de sare și o potriviți după gust, adăugați deasupra pătrunjelul tocat și închideți focul.
Serviți cu orice garnitură preferată și savurați.
Poftă Bună!
Cantitate:
8 portii
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării: