Ingrediente
●
Esență de vanilie
1 lingurita
●
Smântână
160 g
puteți înlocui cu un iaurt mai gras
●
Afine
1.5 pahare
proaspete/congelate, sau alte fructe
●
Făină albă
250 g
+ încă 1 lingură
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mai mare amestecați cu telul cele 2 ouă, 200g de zahăr, 0.5 linguriță de sare și esența de vanilie.
Pas 2
Apoi adăugați 120ml ulei și 160g smântână, amestecați bine după fiecare.
Pas 3
Puneți 250g de făină și 10g praf de copt, amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Pas 4
Spălați afinele într-o sită sub jet de apă rece, lăsați puțin să se scurgă.
Le mutați într-o farfurie și adăugați peste ele 1 lingură de făină, amestecați atent cu lingura.
Dacă folosiți afine congelate, nu trebuie decongelate dinainte, le amestecați cu făină imediat după ce le scoateți din congelator.
Pas 5
Adăugați-le în aluatul de brioșe, amestecați atent cu o lingură toată compoziția.
Pas 6
Umpleți formele de brioșe în proporție de 2/3 din volum, lăsați puțin loc să crească.
La mine sunt forme de silicon, nu le aștern cu hârtie și nu le ung cu ulei.
Pas 7
Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 35-40 de minute, sau până se rumenesc uniform.
Lăsați să se răcească complet în forme, apoi atent le scoateți și savurați cu toată familia, sunt deosebit de fragede și gustoase.
Poftă Bună!
Cantitate:
17 buc
(de dimensiune medie)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)