Ingrediente
●
Esență de vanilie
1 lingurita
●
Afine
1 pahar
sau orice alte fructe preferați, proaspete/congelate, ori bucățele de ciocolată, fructe uscate, etc.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mic amestecați 200 g de făină, 100 g de zahăr, 2 linguri cacao pudră și 10 g praf de copt.
Pas 2
În alt bol mai mare amestecați 2 ouă, 150 ml de lapte, 90 g unt topit și esență de vanilie.
Pas 3
Adăugați aici mix-ul de ingrediente uscate de la pasul 1.
Amestecați bine din nou cu telul până nu mai sunt cocoloașe în aluat.
Pas 4
La final puneți afinele (sau orice alte fructe/umpluturi preferați), amestecați atent cu lingura.
Dacă folosiți fructe congelate nu este nevoie să le decongelați dinainte.
Pas 5
Umpleți formele pentru brioșe cu această compoziție, aveți grijă să nu puneți mai mult decât jumătate sau 2/3 din formă - cresc foarte bine și se vor deforma dacă le umpleți complet.
Pas 6
Din ingredientele de mai sus am obținut 18 brioșe de dimensiune medie.
Apropo, eu folosesc forme din silicon și nu le ung cu nimic, dacă aveți forme clasice din tablă ar fi bine să le ungeți cu ulei sau folosiți hârtie de copt pentru brioșe.
Pas 7
Brioșele cu ciocolată se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, sau până trec testul scobitorii.
După acest timp lăsați-le puțin să se răcească, apoi scoateți din forme și savurați cu toată familia.
Poftă Bună!
Cantitate:
18 buc
(18-20 de brioșe medii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)