Brioșe cu banane și căpșuni

Brioșe cu banane și căpșuni

Astăzi încă o rețetă de brioșe, de data aceasta am combinat bananele și căpșunile aromate și bineînțeles că nu aveam cum să stric ceva. Fetele mele le-au apreciat mult, mai ales că sunt mari amatoare de brioșe.

La gust predomină bananele cu aroma lor intensificată de la procesul de coacere, căpșunile dau o notă fresh și ușor aromată, iar împreună se completează perfect. Recomand neapărat să încercați aceste brioșe cu banane și căpșuni, cu siguranță vor fi apreciate de la mic la mare.

Ingrediente

Unt topit
120 g
   
Făină albă
270 g
   
Zahăr
160 g
   
Praf de copt
10 g
   
Sare
0.25 lingurite
   
Banane
2 buc
să fie bine coapte
Ouă
2 buc
   
Esență de vanilie
1 lingurita
   
Căpșuni
1 pahar
sau alte fructe preferate, bucățele de ciocolată, etc.

Pași de urmat

Pas 1

Mai întâi topiți 120g de unt (la microunde sau pe aragaz) și lăsați-l puțin să se răcorească.

Brioșe cu banane și căpșuni - Pas 1
Pas 2

Într-un bol sau farfurie amestecați 270g de făină cu 160g de zahăr, 10g praf de copt și un vârf de linguriță de sare.

Brioșe cu banane și căpșuni - Pas 2
Pas 3

Într-un alt bol mai mare puneți bananele curățate de coajă și le striviți bine cu o furculiță.

Apropo, cu cât mai coapte și negre banane alegeți cu atât mai aromate vor fi brioșele.

Brioșe cu banane și căpșuni - Pas 3
Pas 4

Peste banane turnați untul (topit la pasul 1) și adăugați cele 2 ouă.

Amestecați bine cu un tel sau mixer până compoziția este uniformă.

Brioșe cu banane și căpșuni - Pas 4
Pas 5

Puneți aici amestecul de făină de la pasul 2, amestecați iarăși bine cu telul până nu mai sunt cocoloașe.

Brioșe cu banane și căpșuni - Pas 5
Pas 6

Căpșunile le spălați, uscați și tăiați cubulețe medii. Apoi le adăugați în aluat și amestecați totul atent cu o lingură.

Brioșe cu banane și căpșuni - Pas 6
Pas 7

Umpleți formele de brioșe, aproximativ 1/3 din volum cu aluatul obținut.

La mine sunt forme de silicon pentru brioșe, eu nu le ung și nu le aștern cu nimic. Dacă aveți forme de brioșe din alt material, aveți grijă să le ungeți sau așterneți cu hârtie.

Brioșe cu banane și căpșuni - Pas 7
Pas 8

Coaceți brioșele cu banane și căpșuni în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30-35 de minute sau până se rumenesc uniform.

Apoi lăsați să se răcească complet în forme, după care le puteți scoate și savura.

Poftă Bună!

Brioșe cu banane și căpșuni - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

BodeanuLudmila206
Bodeanu Ludmila (BodeanuLudmila206) 19 Jun 2023, 11:10

Super reteta. Multumim

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AndreeaStefanuca134
Andreea Stefanuca (AndreeaStefanuca134) 10 Feb 2024, 19:30

Foarte bune si extrem de usor de făcut! Multumesc pt rețetă! Am aplicatia LaLena instalată si seara caut ce voi pregăti pe urmatoarea zi. Este extraordinara!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Andreea Stefanuca (AndreeaStefanuca134) 10 Feb 2024, 19:40

Perfecte, bravo! Multumim mult si noi pentru apreciere si mesaj!🤗👍