Ingrediente
●
Banane
2 buc
să fie bine coapte
●
Esență de vanilie
1 lingurita
●
Căpșuni
1 pahar
sau alte fructe preferate, bucățele de ciocolată, etc.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mai întâi topiți 120g de unt (la microunde sau pe aragaz) și lăsați-l puțin să se răcorească.
Pas 2
Într-un bol sau farfurie amestecați 270g de făină cu 160g de zahăr, 10g praf de copt și un vârf de linguriță de sare.
Pas 3
Într-un alt bol mai mare puneți bananele curățate de coajă și le striviți bine cu o furculiță.
Apropo, cu cât mai coapte și negre banane alegeți cu atât mai aromate vor fi brioșele.
Pas 4
Peste banane turnați untul (topit la pasul 1) și adăugați cele 2 ouă.
Amestecați bine cu un tel sau mixer până compoziția este uniformă.
Pas 5
Puneți aici amestecul de făină de la pasul 2, amestecați iarăși bine cu telul până nu mai sunt cocoloașe.
Pas 6
Căpșunile le spălați, uscați și tăiați cubulețe medii. Apoi le adăugați în aluat și amestecați totul atent cu o lingură.
Pas 7
Umpleți formele de brioșe, aproximativ 1/3 din volum cu aluatul obținut.
La mine sunt forme de silicon pentru brioșe, eu nu le ung și nu le aștern cu nimic. Dacă aveți forme de brioșe din alt material, aveți grijă să le ungeți sau așterneți cu hârtie.
Pas 8
Coaceți brioșele cu banane și căpșuni în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30-35 de minute sau până se rumenesc uniform.
Apoi lăsați să se răcească complet în forme, după care le puteți scoate și savura.
Poftă Bună!
Cantitate:
20 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)