Focaccia cu ceapă verde și sparanghel

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel

Încă o rețetă cu sparanghel pe care trebuie s-o încercați neapărat, dar dacă cumva nu-l aveți la îndemână sau nu este sezon, vă recomand să preparați această focaccia minunată numai cu ceapă verde.

Arată deosebit și vă asigur că la gust este la fel, aluatul crocant și moale de focaccia se combină minunat cu ceapa și sparanghelul coapte în ulei de măsline și mirodenii.

Ingrediente

Sparanghel
12 buc
aproximativ
Ceapă verde
5 buc
sau mai mult
Apă caldă
400 ml
   
Drojdie uscată
10 g
   
Zahăr
1 lingurita
   
Făină albă calitate superioară
550 g
   
Sare
1 lingura
   
Ulei de măsline extravirgin
100 ml
   
Ierburi de provence uscate
1 lingurita
opțional, sau de înlocuit cu oregano uscat

Pași de urmat

Pas 1

Într-o cană măsurați 400 ml de apă caldă, adăugați 1 linguriță de zahăr și 10 g de drojdie uscată. Amestecați și lăsați până face spumă compoziția.

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 1
Pas 2

Într-un bol mare puneți făina și 1 lingură de sare.

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 2
Pas 3

Turnați aici apa cu drojdia și 2 linguri de ulei de măsline.

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 3
Pas 4

Amestecați totul mai întâi cu o lingură sau spatulă.

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 4
Pas 5

Apoi treceți aluatul pe masa presărată cu puțină făină și îl frământați cu mâinile. Nu adăugați prea multă făină în proces, doar atât cât să nu se lipească aluatul de masă.

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 5
Pas 6

Vă opriți când aluatul devine uniform și neted.

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 6
Pas 7

Îl mutați înapoi în bol și ungeți deasupra cu puțin ulei de măsline.

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 7
Pas 8

Acoperiți cu o folie sau prosop și lăsați să crească la temperatura camerei timp de 60-90 de minute.

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 8
Pas 9

După acest timp îl mutați într-o tavă de cuptor, aproximativ de 30x25 cm, așternută cu hârtie de copt.

Cu mâinile întindeți aluatul pe toată suprafața și îl lăsați încă 30 minute să crească în tavă.

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 9
Pas 10

După ce a mai crescut presărați peste aluat 1-2 lingurițe de ierburi de Provence uscate, sau oregano uscat.

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 10
Pas 11

Faceți cu vârful degetelor niște adâncituri în aluat, din loc în loc.

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 11
Pas 12

Din timp aveți grijă să spălați și curățați ceapa verde cu sparanghelul.

Le aranjați peste aluatul de focaccia și ușor adânciți în el.

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 12
Pas 13

Deasupra stropiți totul cu încă puțin ulei de măsline și niște fulgi de sare grunjoasă, dacă aveți.

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 13
Pas 14

Coaceți focaccia cu ceapă verde și sparanghel în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, până se rumenește frumos, timp de aproximativ 30-35 de minute.

După cuptor lăsați puțin să se răcorească acoperită cu un prosop, apoi feliați și savurați.

Poftă Bună!

Focaccia cu ceapă verde și sparanghel - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (o focaccia de 25x30 aproximativ)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!