Ingrediente
●
Sparanghel
12 buc
aproximativ
●
Ceapă verde
5 buc
sau mai mult
●
Făină albă calitate superioară
550 g
●
Ulei de măsline extravirgin
100 ml
●
Ierburi de provence uscate
1 lingurita
opțional, sau de înlocuit cu oregano uscat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o cană măsurați 400 ml de apă caldă, adăugați 1 linguriță de zahăr și 10 g de drojdie uscată. Amestecați și lăsați până face spumă compoziția.
Pas 2
Într-un bol mare puneți făina și 1 lingură de sare.
Pas 3
Turnați aici apa cu drojdia și 2 linguri de ulei de măsline.
Pas 4
Amestecați totul mai întâi cu o lingură sau spatulă.
Pas 5
Apoi treceți aluatul pe masa presărată cu puțină făină și îl frământați cu mâinile. Nu adăugați prea multă făină în proces, doar atât cât să nu se lipească aluatul de masă.
Pas 6
Vă opriți când aluatul devine uniform și neted.
Pas 7
Îl mutați înapoi în bol și ungeți deasupra cu puțin ulei de măsline.
Pas 8
Acoperiți cu o folie sau prosop și lăsați să crească la temperatura camerei timp de 60-90 de minute.
Pas 9
După acest timp îl mutați într-o tavă de cuptor, aproximativ de 30x25 cm, așternută cu hârtie de copt.
Cu mâinile întindeți aluatul pe toată suprafața și îl lăsați încă 30 minute să crească în tavă.
Pas 10
După ce a mai crescut presărați peste aluat 1-2 lingurițe de ierburi de Provence uscate, sau oregano uscat.
Pas 11
Faceți cu vârful degetelor niște adâncituri în aluat, din loc în loc.
Pas 12
Din timp aveți grijă să spălați și curățați ceapa verde cu sparanghelul.
Le aranjați peste aluatul de focaccia și ușor adânciți în el.
Pas 13
Deasupra stropiți totul cu încă puțin ulei de măsline și niște fulgi de sare grunjoasă, dacă aveți.
Pas 14
Coaceți focaccia cu ceapă verde și sparanghel în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, până se rumenește frumos, timp de aproximativ 30-35 de minute.
După cuptor lăsați puțin să se răcorească acoperită cu un prosop, apoi feliați și savurați.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 buc
(o focaccia de 25x30 aproximativ)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Colecții:
Mâncăruri cu LEGUME,
Mâncăruri de Post,
Mâncăruri vegetariene,
Mâncăruri diverse copii,
Tarte, alivenci, gălete,
Aperitive cu Brânză, Ouă, Legume,
Sparanghel